Rugbrød uden surdej 03

Rugbrød uden surdej 03, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Brød

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Olej

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
50 g.gær
8 dl.vand
1 god øl af 33 cl.
2 spsk.salt
2 spsk.lynghonning
350 g.knækkede rugkerner
100 g.havregryn
400 g.knækkede hvedekerner
600 g.hvedemel
 
Opskrift:
Start med at lune vandet og rør gæren ud heri. Tilsæt alle de øvrige ingredienser, med undtagelse af hvedemelet. Lad blandingen stå i en lille times tid, tildækket og bemærk hvordan den efter 1 time er lettere hævet og boblende. Massen vil være let flydende.

Kom hvedemelet i massen og rør det godt igennem. Kom brødet i 2 smurte rugbrødsforme, dæk dem til og lad det hæve mellem ½ til en hel time.

Bag brødene ved 180 grader i ovn UDEN varmluft i ca 80 minutter.

Tag brødene ud af formene og læg et viskestykke omkring dem.

Tips:

Noter Jeg bager brødene uden varmluft og har IKKE testet, hvordan de bliver, hvis man bager dem med varmluft, men temperaturen skal være mindre.





karakterer:
Opskriften er vist 15405 gange,
og udskrevet 284 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu