Rabarbertrifli med vanillecreme

Rabarbertrifli med vanillecreme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Trifli

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
750 g.rabarber
50 g.hakkede, smuttede mandler
 Lidt vand
1½ - 2 dl.sukker (efter smag)
 Lidt maizenajævning til at samle med
100 g.makroner
 Evt. 2 - 4 spsk. portvin/sherry
 
 Creme:
 dl.mælk
1 æg
1 æggeblomme
 spsk.sukker
 spsk.maizena
0.5 Vaniljestang
 
Opskrift:
Rabarberne renses, skylles, skæres i 2 cm lange stykker og lægges i et smurt fad.

Sukker blandes med mandler og maizenamel og drysses over rabarberne.

Rabarberne dampes møre i mikrobølgeovnen ved fuld effekt i ca. 8 minutter. Der røres 2 - 3 gange under tilberedningen.

Alle ingredienserne til cremen piskes sammen.

Cremen hældes i en kande eller høj skål og koges i mikrobølgeovnen ved fuld effekt i ca. 3 minutter. Der piskes hvert minut. Cremen afkøles.

Makronerne kommes i en skål, og vinen hældes over.

De afkølede rabarber fordeles over makronerne, og cremen fordeles over rabarberne. Deres drysses eventuelt med hakkede mandler.

Triflien pyntes med flødeskum inden servering.





karakterer:
Opskriften er vist 25009 gange,
og udskrevet 707 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-05-05 09:16:58
Kan da godt anrettes i en skål som foreslået her, men så mener jeg det SKAL være en glasskål, men normalt mener jeg trifli serveres i portionsvis i dessertglas.

  -   2008-05-05 07:40:44
Kan da godt anrettes i en skål som foreslået her, men så mener jeg det SKAL være en glasskål, men normalt mener jeg trifli serveres i portionsvis i dessertglas.

  -   2007-06-27 16:24:19
Den er super god og tager ingen tid at lave - helt i orden!