Cognacs flamberet peberbøf
Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel Fryseegnet : Ikke testet Indsendt af : Mutti Indsendt : Red : |
|
|
Kødet afpudses og skæres i tykke skiver som stilles på højkant og trykkes flade med håndroden, så de er ca. 2½ cm. tykke.
Peberet stødes i en morter (eller knuses med en kagerulle). Der skal være 1/4 og 1/2 peberkorn imellem. Peberet drysses på begge sider af bøfferne og krympes på panden så porrerne lukkes. Steg bøfferne i halvdelen af smørret. Vend dem hele tiden og steg i 2-4 min. ialt, afhængig af tykkelsen og hvor rød man ønsker bøffen. Bøffen trykkes med en finger, og går bulen hurtigt væk, er bøffen færdig (sørg for at skrue lidt ned for smørret, så det ikke brankes under stegningen). Sørg for i forvejen af have følgende parat: Lillefinger varm cognac, kalvebouillonen, piskefløde, resten af smørret, rød syltet peber (drænet for vædske)en opvarmet tallerken eller evt. en opvarmet ekstra stegepande. Panden med bøfferne overhældes med cognac og antændes (sluk emhætten, der kommer høje flammer). Panden bevæges frem og tilbage til alkoholen er fordampet. Bøfferne flyttes over på den varme pande. Panden koges af med bouillon, champignon og fløde og koldt smør vendes/piskes i. Sovsen og den røde peber fordeles over bøfferne og serveres omgående med tilbehøret. |
|
Opskriften er vist 18172 gange,
og udskrevet 299 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne