Cognacs flamberet peberbøf

Cognacs flamberet peberbøf, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke testet

Indsendt af : Mutti

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
4 tykke skiver oksemørbrad (ialt ca. 600 g.)
1-2 spsk.hele peberkorn
75-100 g.smør
1 glassyltet rød peber/paprika
1 bk.champignon
2.5 dl.piskefløde
1.5 dl.god kalvebouillon
 et par spsk. cognac
 
 Tilbehør:
 Bagte kartofler eller pommes frites og smørdampede grønne bønner og lidt brøndkarse
 
Opskrift:
Kødet afpudses og skæres i tykke skiver som stilles på højkant og trykkes flade med håndroden, så de er ca. 2½ cm. tykke.

Peberet stødes i en morter (eller knuses med en kagerulle). Der skal være 1/4 og 1/2 peberkorn imellem. Peberet drysses på begge sider af bøfferne og krympes på panden så porrerne lukkes.

Steg bøfferne i halvdelen af smørret. Vend dem hele tiden og steg i 2-4 min. ialt, afhængig af tykkelsen og hvor rød man ønsker bøffen. Bøffen trykkes med en finger, og går bulen hurtigt væk, er bøffen færdig (sørg for at skrue lidt ned for smørret, så det ikke brankes under stegningen).

Sørg for i forvejen af have følgende parat:
Lillefinger varm cognac, kalvebouillonen, piskefløde, resten af smørret, rød syltet peber (drænet for vædske)en opvarmet tallerken eller evt. en opvarmet ekstra stegepande.

Panden med bøfferne overhældes med cognac og antændes (sluk emhætten, der kommer høje flammer). Panden bevæges frem og tilbage til alkoholen er fordampet. Bøfferne flyttes over på den varme pande.

Panden koges af med bouillon, champignon og fløde og koldt smør vendes/piskes i. Sovsen og den røde peber fordeles over bøfferne og serveres omgående med tilbehøret.





karakterer:
Opskriften er vist 18172 gange,
og udskrevet 299 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu