Rabarbersyltetøj
Hovedingrediens : Frugt - Rabarber Oprindelsesland : Danmark Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Vælg rabarber, hvis stilke ikke er alt for tykke, skyl dem grundigt og skær dem i 5 - 6 cm lange stykker.
Stykkerne koges i ca. 5 minutter. Derefter tages de op med en hulske (kogevandet gemmes) og kommes over i en gryde. Sukker og ca. ½ liter af kogevandet tilsættes sammen med citronsaften. Syltetøjet koges til lagen er jævn. Det varer ca. 30 minutter. Kontrollér om syltetøjet har kogt længe nok ved at tage lidt op på en tallerken. Det må ikke flyde ud. Melatin og 2 spsk. sukker blandes godt og drysses under omrøring ud over den kogende frugt. Blandingen koges yderligere et par minutter. Syltetøjet hældes på skoldede glas, der er skyllet i Atamon. Glassene bindes til når syltetøjet er kølet af. |
|
Opskriften er vist 58394 gange,
og udskrevet 902 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (15 stemmer) |
|
Kommentarer jan wollas .skagen - 2014-06-12 13:06:18 Dnne opskrift er super god ;-)))) Julie - 2013-04-20 17:34:20 hey syntes denne opskrift lyder mega nice, men hvor meget bliver der til?. Per - 2005-01-01 01:01:01 Af vand til rabarberne brugte jeg 1½ l vand, citronsaft 2 spsk, og så lidt nonoxal 2. tsk. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne