Rabarbersyltetøj

Rabarbersyltetøj, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
SyltningRet : Syltning - Syltetøj

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Rabarbersyltetøj, billede 4 Rabarbersyltetøj, billede 1 Rabarbersyltetøj, billede 2 Rabarbersyltetøj, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Rabarber, renset vægt
650 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 Citron, saft heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
1 brev Rød Melatin
   
Opskrift:
Vælg rabarber, hvis stilke ikke er alt for tykke, skyl dem grundigt og skær dem i 5 - 6 cm lange stykker.

Stykkerne koges i ca. 5 minutter. Derefter tages de op med en hulske (kogevandet gemmes) og kommes over i en gryde.

Sukker og ca. ½ liter af kogevandet tilsættes sammen med citronsaften. Syltetøjet koges til lagen er jævn. Det varer ca. 30 minutter.

Kontrollér om syltetøjet har kogt længe nok ved at tage lidt op på en tallerken. Det må ikke flyde ud.

Melatin og 2 spsk. sukker blandes godt og drysses under omrøring ud over den kogende frugt. Blandingen koges yderligere et par minutter.

Syltetøjet hældes på skoldede glas, der er skyllet i Atamon. Glassene bindes til når syltetøjet er kølet af.





karakterer:
Opskriften er vist 58526 gange,
og udskrevet 902 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (15 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 12178 (2899 kcal)
KJ pr. Portion 12178 (2899 kcal)
Vægt ialt 1690 gram
Vægt pr. Portion 1690 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 720 KJ (171 kcal)
Protein 0.5 gram
Fedt 0.2 gram
Kulhydrat 42.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-06-12 13:06:18
Dnne opskrift er super god ;-))))

  -   2013-04-20 17:34:20
hey syntes denne opskrift lyder mega nice, men hvor meget bliver der til?.

  -   2005-01-01 01:01:01
Af vand til rabarberne brugte jeg 1½ l vand, citronsaft 2 spsk, og så lidt nonoxal 2. tsk.