Rabarberkage med nødder og kanel

Rabarberkage med nødder og kanel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Rabarberkage med nødder og kanel, billede 4 Rabarberkage med nødder og kanel, billede 1 Rabarberkage med nødder og kanel, billede 2 Rabarberkage med nødder og kanel, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 æg
400 g.sukker
250 g.hvedemel
4 tsk.bagepulver
1.5-2 dl.fløde
 
 Fyld:
600 g.fine, røde rabarber
100 g.hakkede nødder
 Kanelsukker
50 g.smeltet smør
 
Opskrift:
Top og rodende skæres af rabarberne, der skylles. Rabarberne skæres i stykker á 3 - 4 cm.

Æggene piskes med sukkeret til tykt, hvidt skum. Mel og bagepulver blandes og vendes i dejen skiftevis med fløde. Dejen hældes i 2 smurte forme (30 x 30 cm) eller i en stor bradepande.

Rabarberstykkerne lægges i rækker i dejen og overhældes med det smeltede smør. Der drysses med kanelsukker og hakkede nødder.

Kagerne/kagen bages i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 35 minutter.

Kagen kan fryses og smager godt lun med flødeskum eller creme fraiche til.





karakterer:
Opskriften er vist 50350 gange,
og udskrevet 1251 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-06-01 12:35:45
Den bedste opskrift længe. Skal til at lave den igen og ser den er tilm12 personer. Vi var 5 der delte den til dessert. Brugte dog mandler.

  -   2010-06-15 11:51:38
Undlad fløden, det giver et bedre resultat. Husk at drysse de sure rabarber med sukker. En superkage som de fleste roser.

  -   2005-01-01 01:01:01
rabarber er sure, bør drysses med sukker. Men ellers smager kagen godt.