Rabarberfromage

Rabarberfromage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Fromage

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :      Red :
Rabarberfromage, billede 4 Rabarberfromage, billede 1 Rabarberfromage, billede 2 Rabarberfromage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Rabarberpure:
1000 gram Rabarber, renset vægt
1 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
250 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
Rød frugtfarve
2 tsk. Nonoxal Nonoxal modvirker oxalsyre, som angriber tændernes emalje og nedbryder kalk.

Nonoxal anvendes hovedsagligt i forbindelse med friske rabarber eller spinat, der har et højt indhold af oxalsyre.

NonOxal koges med fra start, men kan også tilsættes efter kogning.
   
  Fromage:
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
4 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
   
3 Æggehvider, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca. 33 gram
5 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Makroner En pose makroner vejer ca. 250 gram, og en enkelt makron vejer ca. 4 gram
   
  Pynt
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Jordbær, friske 1 dl. = 50 gram
1 liter = 500 gram

1 bær vejer ca 15 gram
Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Start med rabarberpureen, mindst dagen før så den kan køle helt ned se opskriften på pureen her. Der bliver lidt mere pure en der skal bruges her, men resten kan serveres til fromagen.

Husblasen lægges i koldt vand i ca. 5 minutter.

Æggeblommer og sukker piskes luftigt. Rabarberpuréen vendes i æggemassen.
Æggehviderne piskes stive. Piskefløden piskes stiv.

Husblasen smeltes forsigtigt i det vand der hænger ved. Husblasen hældes i æggemassen på én gang, mens der røres.

Først vendes flødeskummet i æggemassen, dernæst de piskede hvider. Halvdelen af cremen hældes i en serveringsskål.
Knuste makroner fordeles over, og resten af cremen hældes i.

Fromagen sættes i køleskabet i mindst 2 timer, eller til fromagen er stiv.

Fromagen pyntes med flødeskum og jordbær dyppet halvt i chokolade.

En meget lækker og frisk dessert, der også kan serveres i små færdigkøbte chokoladeskåle.





karakterer:
Opskriften er vist 35493 gange,
og udskrevet 751 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 15508 (3692 kcal)
KJ pr. Pers. 3877 (923 kcal)
Vægt ialt 2117 gram
Vægt pr. Pers. 529 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 732 KJ (174 kcal)
Protein 2.2 gram
Fedt 9.8 gram
Kulhydrat 20.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-05-26 11:54:02
Hvor meget rabarberpure skal der bruges? Det står der ikke i opskriften.

  -   2023-05-21 07:58:21
der står ikke, hvor meget rabarberpure, der skal bruges i fromagen??