Baklava 02
Hovedingrediens : Nødder - Valnødder Fryseegnet : er ikke fryseegnet Indsendt af : Cristina Indsendt : Red : |
|
|
Man kan bruge alle slags forme til at lave baklavaen med.
Alle nødder blendes rigtig fint, og blandes med sukker, kanel og nelikker. Når nødderne er klar, smelter man de 180 g smør og bruger det til at pensle filodejen med. Smør formen, læg 1 lag filodej -> pensl, der skal pensles for hvert lag filo. Nederste lag skal bestå af ca. 8-10 lag filo. Derefter tager du ca. halvdelen af nøderne og drysser ud over. Gentag samme metode, men med ca. 5-6 lag filo. Derefter drysser du resten af nødderne ud over. Gentag samme medtode, denne gang med ca. 4-5 lag filo. Så skal toppen pensles. Der skal skæres firkanter ud, skær ned til midterste lag ca. når baklavaen er bagt færdigt, så skær helt igennem. Bages i ovnen ved 180 grader C. ca. 30 min. Når det er gjort skal der lægges sølvpapir på, også skal det bages derefter ca. 20 min. ved 180 grader C. Sukkerfyldet skal bringes i kog, når det koger skal man skrue ned og lade det simre et stykke tid. Det skal stå og køle ned. Det er meget vigtigt at sukkerfyldet hældes på baklavaen når den lige er kommet ud af ovnen, så suger den bedst. Til allersidst skal der drysses de 2 spsk. pistacier ud og hele baklavaen. |
|
Opskriften er vist 5175 gange,
og udskrevet 110 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne