Hvide asparges med rejer og Sauce Mousseline

Hvide asparges med rejer og Sauce Mousseline, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Rodfrugter - Friske hvide asparges

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red :
Hvide asparges med rejer og Sauce Mousseline, billede 4 Hvide asparges med rejer og Sauce Mousseline, billede 1 Hvide asparges med rejer og Sauce Mousseline, billede 2 Hvide asparges med rejer og Sauce Mousseline, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 kg.Friske hvide asparges
 
 Sauce Mousseline:
200 g.smør
4 æggeblommer, past.
0.5 citron
 salt
 peber
1 dl.piskefløde
 
200 g.rejer
 
 Pynt:
 Dild, frisk
 
Opskrift:
Kogning af asparges:
Beregn 6 asparges pr. person.
Aspargesene skrælles fra hoved mod rod og den nederste træde ende brækkes af. Dette gøres nemmest mens aspargesene ligger på et skærebræt, da de ellers nemt knækker.
Aspargesene lægges i en gryde med letsaltet vand. De koges i ca. 6-8 min og drypper af og lægges på et fad.

Sauce Mousseline:
Smørret smeltes.

Æggeblommerne piskes sammen med citronsaft over vandbad, til det bliver tykt og cremet. Smørret piskes i lidt ad gangen. Saucen smages til med salt og peber.

Piskefløden piskes til flødeskum som vendes i saucen lige inden servering.

Anretning:
Anret de stadig varme/lune asparges på tallerkner med sauce mousseline over. Fordel rejer over, og pynt af med frisk dild.





karakterer:
Opskriften er vist 3869 gange,
og udskrevet 81 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu