Hvide asparges med rejer og Sauce Mousseline
Hovedingrediens : Rodfrugter - Friske hvide asparges Kilde : Bjørn Kok Fryseegnet : Ikke afprøvet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kogning af asparges:
Beregn 6 asparges pr. person. Aspargesene skrælles fra hoved mod rod og den nederste træde ende brækkes af. Dette gøres nemmest mens aspargesene ligger på et skærebræt, da de ellers nemt knækker. Aspargesene lægges i en gryde med letsaltet vand. De koges i ca. 6-8 min og drypper af og lægges på et fad. Sauce Mousseline: Smørret smeltes. Æggeblommerne piskes sammen med citronsaft over vandbad, til det bliver tykt og cremet. Smørret piskes i lidt ad gangen. Saucen smages til med salt og peber. Piskefløden piskes til flødeskum som vendes i saucen lige inden servering. Anretning: Anret de stadig varme/lune asparges på tallerkner med sauce mousseline over. Fordel rejer over, og pynt af med frisk dild. |
|
Opskriften er vist 3925 gange,
og udskrevet 88 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne