Rabarbergrød (siet)
Hovedingrediens : Frugt - Rabarber Fedtfattig opskrift Oprindelsesland : Danmark Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skyl og snit rabarberne. Lad dem koge sagte 5-6 min i vandet og nonoxal.
Si saften fra og bring den i kog med flækket vanillestang og sukker (efter smag), tilsæt evt. også lidt rød frugtfarve. Rør melet ud i knap 1 dl koldt vand. Hæld jævningen i en tynd stråle i den kogende saft, mens der røres med en ske. Tag gryden af varmen så snart grøden er jævn. Koger den for længe bliver den "lang" Hæld straks grøden op, drys lidt sukker på, så trækker den ikke skind. Serveres med mælk eller fløde, eller en blanding af begge dele. Tips: Til sigtet rabarbergrød kan der bruges alle slags rabarber, også de grove sorter, er grøde lidt bleg kan den fint gives lidt frugtfarve. Rabarbergrød kan også sagtens laves med frosne rabarber. |
Faq:
Hvad kan jeg bruge i stedet for kartoffelmel? Maizenamel som er ren majsstivelse kan bruges i stedet for kartoffelmel. kan rabarbergrød fryses? Ja det kan den godt. Hvad er nonoxal? Nonoxal består af dobbeltrenset kalciumklorid, der neutraliserer oxalsyren. Skal man bruge Nonoxal til rabarber? Det behøver du ikke medmindre du spiser store mængder rabarber uden mælkeprodukter. |
Opskriften er vist 399861 gange,
og udskrevet 7015 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.1 (132 stemmer) |
|
Kommentarer Frank - 2020-07-11 20:31:12 Kan man godt koge den sigtet saft op igen vis der ikke er sket noget efter at man har hældt kartoffel melet i .og det har stået på køl. I et par timer uden at der er sket noget. Pernille - 2020-05-22 22:25:21 Se - det er rigtig rabarbergrød. Smager fantastisk - lige som den min mormor lavede - så ryger straks tilbage til barndommen. Dejlig nem og hurtig opskrift! Allan - 2020-05-07 11:05:45 Minder om den min mor lavede, da jeg var barn. Kan huske hun brugte rabarberstykkerne til at lave kompot af efterfølgende. anonym - 2017-07-04 19:01:05 FANTASTISK min aller første gang jeg selv laver det og synes den blev perfekt efter min smag og meget dejlig og nem opskrift at kunne forstå tak for den... Karina - 2012-05-11 17:26:42 FANTASTISK !! Og selvf. skal den sigtes...gider da ikke tygge i de bedske stykker frugt :o)) Og med hensyn til hvor tyk den skal være...så er det jo ikke det største problem lige at røre lidt mere jævning sammen :) Fantastisk grød...både kold og varm. anonym - 2011-05-24 19:07:26 Den er rigtig lækker. Rigtigt der skal mere kartoffelmel i end der står. Vester Kærby - 2010-06-10 14:40:48 Hurtig og nem og lave...(",) anonym - 2010-06-06 12:45:04 hvor køber man nonoxal? Jan - 2010-05-24 11:29:48 Da nonoxal fjerner oxalsyren kan man for at få den syrlige smag frem igen tilsættes citronsyre eller vinsyre Er enig i at der at der skal mere kartoffelmel i da der snare er suppe end grød. Serveres den varm smager det rigtig godt med hakkede mandler drysset over grøden sammen sukkeret lav en større portion og sti den i køleskabet efter afkøling smager lkker dagen efter jannie Søndergaard - 2009-04-28 20:10:10 Den er god, men efter min mening er den lidt for tynd,der skal bruges noget mere kartoffelmel. Emilia - 2007-08-09 13:29:31 Skal den være så tynd??? Den opskrift jeg plejer at lave, er rabarbergrøden meget tykkere! Jacob - 2007-08-04 17:29:44 Man kan med fordel lade rabarberne koge et par minutter længere sammen med vanillien og så smage til med vanilliesukker(hjemmelavet helst), hvis man er en vanilliegris. josefine - 2007-06-02 22:35:52 rabarberne skal ikke fjernes!! det her er jo ikke rabarbergrød, det er rabarbersuppedas! Rebecca Isabell - 2005-01-01 01:01:01 Denne opskrift er altså bare god ! virkelig lækker ! :-D anonym - 2005-01-01 01:01:01 Nej, man skal ikke bruge citronsyre, men der i mod noget syreneutraliserende (oxalsyre) som nonoxal anjapn - 2005-01-01 01:01:01 skal man ikke bruge citronsyre??? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne