Luksus boller (De bedste)
Hovedingrediens : Mel - Fuldkornshvedemel Fryseegnet : ja Indsendt af : hama Indsendt : Red : |
|
|
Lun mælken evt i mikro i 30-40 sek på fuld effekt.
Udrør gæren i den lune mælk og tilsæt sukker. Kom fuldkornshvedemel og det halve af hvedemelet i. Ælt derefter godt sammen. Tilsæt det smeltede smør. Ælt igen godt. Kom æg, salt og kardemomme i. Ælt igen godt. Tilsæt det sidste mel og ælt dejen godt i ca 7 min. En røremaskine er rigtig god at bruge. Lad dejen hæve i ca 30 min. Del dejen i 2 dele. Tril hver del til en pølse, som igen deles til 6 stk og formes til boller. Anbring bollerne på 2 bageplader og lad dem hæve til dobbelt str. ca 30 min. pensl bollerne med enten æg, ymer, kaffe eller mælk. Bages midt i ovnen i ca 10 min på 200 grader for varmeluft og 220 i alm ovn. |
|
Opskriften er vist 14449 gange,
og udskrevet 207 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Anders og Lasse - 2019-09-22 16:05:11 Rigtig gode. Vi gav et ekstra æg i dejen og sesamfrø på toppen. Vi fulgte opskriften helt slavisk. Det var guf mvh Far og søn hama - 2012-03-21 20:01:42 Der er en lille fejl i teksten. Der skal blive ca 24 boller i det hele. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne