Irsk bondegryde

Irsk bondegryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammesmåkød

Oprindelsesland : Irland

IrlandIndsendt :      Red :
Irsk bondegryde, billede 4 Irsk bondegryde, billede 1 Irsk bondegryde, billede 2 Irsk bondegryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 g.lammesmåkød
1.5 spsk.olivenolie
1 bdt.nye løg med top
1.5 kg.faste kartofler
1 pastinak
500 g.hvidkål
2 laurbærblade
6 knuste enebær
 salt
 peber
5 dl.vand
 
Opskrift:
Rens alle grøntsager og skær dem i små stykker, løgene hakkes dog.

Kødet brunes i en gryde med olie sammen med løgene, hvorefter samtlige grøntsager og krydderier tilsættes. Vandet hældes ved og gryden simrer under låg i 1½ time.

Når retten serveres er kartoflerne så møre at de jævner retten.

Serveres med syltede små agurker, rødbeder og groft bondebrød





karakterer:
Opskriften er vist 71253 gange,
og udskrevet 834 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (33 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-04-19 13:20:51
Faste kartfler jævner IKKE

  -   2009-11-19 08:33:57
retten bliver ikke ringere ved tilsætning af 5 spsk soya 1 stort løg (200g) istedet for forårsløg Svinesmåskød kan erstatte lammesmåkød i mangel af bedre. Og så kan den laves på den halve tid ved brug af melede kartofler.

  -   2005-01-01 01:01:01
Nye løg med top vil jeg mene er det vi kalder for forårsløg, og de skal bare skæres i 1-2 cm stykker på skrå. Men opskriften her minder meget om irish stew og jeg syntes ikke forårsløg giver smag nok, så en anden gang vil jeg bruge 2-3 almindlige løg og skære dem i skiver. eller hakke dem groft.

  -   2005-01-01 01:01:01
Den vil jeg prøve.