Blomkålsmos
Hovedingrediens : Kål - Blomkål Fryseegnet : Er ikke fryseegnet / ikke testet Indsendt af : Henrik Indsendt : Red : |
|
|
Rens blomkålen for blade og skær stilken ind så så den er ren og pæn. Skær stilken i skiver og put resten af blomkålen i en gryde. Kog 20 minutter.
Kog alternativt 5-6 stilke broccoli med i gryden. Hæld vandet fra blomkålen, efterlad komfuret på lav varme. Find et låg til en gryde i lidt mindre diameter end den du kogte blomkålen i. Pres så meget vand ud som muligt ved at holde gryden vandret og klemme mod kanten af vasken. (brug gerne kræfter) Put 10-15 blade frisk basilikum, ½ tsk revet muskatnød, ½ tsk kardemomme, salt, peber i gryden med den drænede kartoffelmos. Blend mosen med en stavblender over svag varme. Kom en klat smør i Kom 2-4 spiseskefulde fløde ved. Varm igennem under omrøring. Tips: Her har du en velsmagende lav kulhydrat erstatning for kartoffelmos hvor smagen kan varieres uendeligt. Denne version er lidt sød og gør sig godt som bund for sammenkogt ret eller lavagryde (google) Vil du lave brændende kærlighed skal du nok eksperimentere med noget stærkere krydderi i mosen. Jeg har prøvet med denne version og den passer ikke så godt til det kraftige bacon og løg. |
|
Opskriften er vist 16160 gange,
og udskrevet 153 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Henrik - 2016-01-31 12:36:06 Jovist. Men der er tale om blomkålsmos på trods af ordfnidder. Men prøv opskrifter eller lad være. Primært gemt for egen reference. Morten - 2013-06-12 10:01:02 Henrik, der står kartoffelmos det forkerte sted "... peber i gryden med den drænede kartoffelmos." Henrik - 2012-10-16 13:55:30 Hahaha > Der står "erstatning for kartoffelmos" så jeg forstår ikke på hvilken måde din kommentar bidrager positivt til brugen af denne opskrift. Hahaha - 2012-09-13 14:34:05 Der er fejl i opskriften! Der står Kartoffelmos!! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne