Små krydrede oksekødboller

Små krydrede oksekødboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Else79

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
450 g.magert oksekød (3-10 % fedt)
2 løg – groft revet
2 æg
2 spsk.rasp eller hvedemel
1 fedpresset hvidløg
1 spsk.spidskommen
 Salt
 peber
 Becel solsikke-, raps og hørfrøolie eller Becel rapsolie til stegning
 
 Fennikelsalat:
2 store fennikel
1 stort bundt dild
5 spsk.Becel rapsolie
2 spsk.lys vineddike, æbleeddike, hvid balsamico eller lignende
1 fedpresset hvidløg
 Salt
 friskkværnet peber
 
 Courgette- fritterne:
2 store courgetter
3 dl.hvedemel
1.5 tsk.bagepulver
1 æg
2 dl.sødmælk
 Salt
 peber
2.5 dl.Becel rapsolie til friturestegning
 
Opskrift:
Oksekødboller
Bland alle ingredisenser til dine oksekødboller i en skål og rør farsen grundigt igennem. Form farsen til 16 små boller (brug evt. en lille isske til at forme dem i ens størrelse) og steg dem i Becel rapsolie ved middel varme, til de er gennemstegte. Server 2-3 stk. på hver portion. Er der nogle til overs, passer to halve perfekt til en rugbrødsmad dagen efter.

Salat
Snit den rensede fennikel og snit den i helt tynde skiver på et mandolinjern eller med en skarp kniv. Bland din klassiske vinengraitte dressing med Becel rapsolie (den er helt lys og næsten uden farve). Hak dilden fint og gem lidt til pynt. Bland fenneikel, dild og dresingg i en skål og anret den i pæne portioner på fire tallerkener og pynt med et stort drys dild.

Courgette-fritter
Rens courgetterne og skær enderne fra, halver dem og skrab kernerne ud med en teske. Riv courgetterne groft på et riveern. Bland mel og bagepulver. Pisk æg og mælk og rør det sammen med melet til en lind masse. Tilsæt de groft revne courgetter, krydr med salt og peber og rør det hele sammen.

Hæld ca. 2½ dl. Becel rapsolie i en lille, dyb pande og varm olien op, til den syder omkring en tændstik. Sæt en stor spiseske med courgettemassen forsigtigt ned i den varme olie og steg 3-4 courgettefritter ad gangen. Vend dem forsigtigt under vejs, så de bliver smukt gyldne og sprøde på begge sider. Læg de færdige fritter på fedtsugende køkkenrulle og hold dem varme, mens du steger resten. Server 2-3 stk. på hver tallerken - afhængig af størrelsen og appetitten (pas på – de er vanedannende).





karakterer:
Opskriften er vist 35656 gange,
og udskrevet 286 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu