Klassisk Franskbrød med birkes

Klassisk Franskbrød med birkes, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 5

Morgenmad/BrunchRet : Morgenmad/Brunch - Morgenmad

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
1000 g.hvedemel
530 g.vand
40 g.gær
10 g.sukker
10 g.salt
5 g.dialose (her brugte jeg sirup)
40 g.fedtstof (her brugte jeg flydende margarine)
 
Opskrift:
Dette gøres efter følgende formel: dejtemperatur (27grader) ganges med 2 = 54 grader minus melets temperatur (i mit tilfælde 23 grader) = en vandtemperatur på 31 grader.

Dejen æltes sammen og hæver i ½ time. Herefter slåes dejen ned og deles i to som virkes op og hæver i yderligere 20 minutter.

Det var min mening og lave 2 store franskbrød af dejen, men efter Blomstermands indslag med koldhævede rundstykker, fik jeg også lyst til rundstykker.

Derfor blev der vejet 2 klumper dej af til 2 små franskbrød (350g hver)
Formes til brød, fingersmøres med vand i drysses med birkes. Ridses og stilles til hævning til dobbelt størrelse.

220-225 grader C. i ca. 25 min.


Resten af dejen blev til rundstykker som kommer i et andet indlæg, da blomstermand jo allerede stiller op med rundstykker

Tips:

Smager lidesom bager franskbrød





karakterer:
Opskriften er vist 8366 gange,
og udskrevet 138 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu