Klassisk Franskbrød med birkes
Indsendt : Red : |
|
|
Dette gøres efter følgende formel: dejtemperatur (27grader) ganges med 2 = 54 grader minus melets temperatur (i mit tilfælde 23 grader) = en vandtemperatur på 31 grader.
Dejen æltes sammen og hæver i ½ time. Herefter slåes dejen ned og deles i to som virkes op og hæver i yderligere 20 minutter. Det var min mening og lave 2 store franskbrød af dejen, men efter Blomstermands indslag med koldhævede rundstykker, fik jeg også lyst til rundstykker. Derfor blev der vejet 2 klumper dej af til 2 små franskbrød (350g hver) Formes til brød, fingersmøres med vand i drysses med birkes. Ridses og stilles til hævning til dobbelt størrelse. 220-225 grader C. i ca. 25 min. Resten af dejen blev til rundstykker som kommer i et andet indlæg, da blomstermand jo allerede stiller op med rundstykker Tips: Smager lidesom bager franskbrød |
|
Opskriften er vist 8366 gange,
og udskrevet 138 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne