Polenta-lasagne
Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt af : erling1000 Indsendt : Red : |
|
|
Polenta:
Hæld polenta-gryn i lunkent, saltet vand i gryde. Varm på middel varme. Rør hele tiden til det tykner. Skru helt ned på laveste blus og rør meget tit så det ikke brænder på. Bred ud i 1 cm tykt lag på bageplade. Lad det sætte sig (der er sikkert for meget Polenta - resten kan fryses og når det skal bruges kan man presse overskydende vand ud af det, man kan også bruge det dagen efter i anden italiensk mad eller man kan experimentere med at bruge ½ mængde af opskrift). Kødsauce: Brun kødet i stegegryde. Tag kødet op. Rens og hak løg, selleri, gulerod, hvidløg, chili. Blanchér grønt. Tilsæt tomat og vand. Kog i 15 min. til det er blødt. Blend saucen med stavblender. Tilsæt kød og vin. Kog helt op i 2 min. Smag til med krydderier. Lad simre i 5 min. Bechamelsauce: Smelt smør i kasserolle. Tilsæt mel. Rør godt rundt til det er blødt. Tilsæt mælk lidt efter lidt og rør rundt. Tilsæt krydderier. Rør rundt. Tilsæt ost. Rør til det er opløst i saucen. Lasagne: Brug et stort, smurt lasagnefad. Start med bechamel. Så kødsauce. Så et lag polenta. Fortsæt opad. Afslut med kødsauce og derpå bechamel. Bag i forvarmet ovn 200 gr. i 30 min. til det er færdigt. Tips: Serveres med lune flutes og kryddersmør efter eget valg + grøn salat. |
|
Opskriften er vist 5583 gange,
og udskrevet 85 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne