Bearnaise
Fryseegnet : Nej Indsendt af : MMA Indsendt : Red : |
|
|
Start med at smelt smøret i en gryde, ved svag varme. Det må ikke tage farve og blive brunt.
Hak estragon og kørvel, så du har en god lille håndfuld samlet. Hak skalotteløget meget fint. Tag en kaserolle og hæld æg, vand og hvidvinseddike i, tilsæt en 1/2 tsk salt, vigtigt med saltet fra starten da det er med til at binde fedtstoffet. Begynd at pisk i massen uafbrudt, ved svag varme. Det er utrolig vigtigt at man ikke har for meget varme på. Æggemassen begynder først at skumme og til sidst bliver den glat, hvorefter det lune smør skal hældes i, i en meget tynd stråle i små portioner, brug evt en dyb grydeske til at hælde, så du bedre kan kontrollere det. Her er det vigtigt at du sørger for at piske til smøret er absorberet, før du tilsætter mere. En elpisker kan også bruges. Hvis du selv synes at massen bliver for tyk, så tilsæt en anelse vand under omrøring, jeg vil foreslå en tsk-fuld vand ad gangen, ellers kan saucen hurtigt blive for tynd. Tilsæt Estragon, Kørvel og skalotteløg. Smag til med salt og peber. |
|
Opskriften er vist 12885 gange,
og udskrevet 252 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne