Lammegryde med hvide bønner

Lammegryde med hvide bønner, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammesmåkød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
200 g.hvide bønner
600 g.lammesmåkød
2 spsk.olivenolie
1 persillerod
2 majroer
2 gulerødder
2 rødløg
2-3 fedhvidløg
1 dåseflåede tomater
1 dl.tør hvidvin
3 kvistetimian
1 laurbærblad
 salt
 peber
 
 
Opskrift:
Bønnerne udblødes natten over i vand (alternativt bønner fra dåse der også er kogte). Udblødningsvandet til bønnerne kasseres og bønnerne koges i ca. 1 time til de er møre.

Lammekødet brunes i en stor pande eller gryde i olien.

Rens grøntsagerne og skær dem i mindre stykker og kom dem ved sammen med krydderurterne og hvidløget. Til sidst tilsættes tomaterne med væde, vin og ca. dl. vand.

Hold øje undervejs med, at der er væde nok ved retten, ellers tilsættes mere vand. Kom låg på og lad det småkoge i 45 min. Tilsæt bønnerne og lad det koge yderligere 30 min.

Server i panden med brød og persille





karakterer:
Opskriften er vist 9908 gange,
og udskrevet 224 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu