Teriyaki lynstegt laks med sprøde porrer

Teriyaki lynstegt laks med sprøde porrer, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksefilet uden skind

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Mononoke

Indsendt :      Red :
Teriyaki lynstegt laks med sprøde porrer, billede 4 Teriyaki lynstegt laks med sprøde porrer, billede 1 Teriyaki lynstegt laks med sprøde porrer, billede 2 Teriyaki lynstegt laks med sprøde porrer, billede 3
Fotograf: Mononoke  

Ingredienser:
450 g.laksefilet uden skind
2 spsk.teriyakisauce - sød sojasauce
2 spsk.tomatketchup
1 tsk.risvineddike
1 spsk.demerarasukker
1 fedhvidløg presset
4 spsk.majsolie
450 g.porrer
 
 Pynt:
 finthakket rød chili
 
Opskrift:
Skær laksen i fine stykker med en skarp kniv og læg laksestykkerne i et fad (ikke metal).

Bland sojasauce, tomatketchup, risvinseddike, sukker og hvidløg.

Hæld blandingen (eller den købte teriyaki sauce) over laksestykkerne, vend dem og lad dem marinere i ca. 30 minutter.

Varm i mellemtiden 3 spsk majsolie i en stor, forvarmet wok.

Kom porrerne i wokken og lynsteg dem over middel varme i ca. 10 min. eller til de begynder at blive spræde og møre.

Tag porrerne forsogtigt op af wokken med en hulske.

Hæld resten af olien (1 spsk) i wokken og kom laksestykkerne og marinaden i. Steg fisken i 2 min.

Anret laksen oven på porrerne og pynt med finthakket chili.

Serveres omgående.

Tips:

Man kan sagtens bruge Teriyakisauce købt i supermarkedet og solsikkeolie er lige så godt som majsolie. Retten kan suppleres med jasminris og oksefilet kan bruges istedet for laks.





karakterer:
Opskriften er vist 15790 gange,
og udskrevet 198 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-12-03 13:19:48
Lækker, nem og hurtig ret.