Fastelavnsboller - klovneboller
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Højtid: Fastelavn Fryseegnet : ja uden glasur Indsendt af : Pernille Indsendt : Red : |
|
|
Dej:
Mælk, gær og sukker opløses. Smør. æg, kardemomme og hvedemel blandes i. æltes i 5 min. Stilles i køleskab 20 min. Herefter rulles dejen ud til en firkant med en tykkelse på 0,4 cm. Dejen skæres i firkanter 10x10 cm. På midten af hver firkant lægges 15-20 g marcipanmasse. Enderne lukkes ind mod midten og boller sættes på bagepladen med samlingen nedad. Bollerne stilles til hævning i 1-1 1/2 time et lunt sted. Efter hævning pensles de med æg. bages 8-10 min ved 220 gr. Efter bagning skal bollerne afkøles eller fryses ned. Pynt de boller der ikke skal fryses med chokolade glasur. Glasur: flormelis, kakao og varmt vand røres sammen Marcipanmasse: sukker, smør og marcipan røres sammen Tips: Til børn er det godt at pynte bollerne med smarties chokolade linser. Så er det rigtig klovne boller. Til voksne kan de undlades |
|
Opskriften er vist 6974 gange,
og udskrevet 126 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 5 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne