Oksekød curry

Oksekød curry, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Diverse oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Daddyone

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1000 g.oksekød fx bov eller klump
2 finthakkede løg
3-4 fedfinthakket hvidløg
2 cm.finthakket frisk ingefær
1 tsk.salt
1 spsk.Peberkorn, sorte knuste
2 tsk.tørret koriander
2 tsk.spidskommen
2 tsk.gurkemeje
3-4 dl.kokosmælk
1-2 finthakket frisk chili (efter smag/styrke)
8-10 tørrede limeblade
 Revet skal af 1 øko-citron
 Saft fra 2 lime
 Olie til stegning
 Evt.frisk koriander
 
Opskrift:
Skær kødet i terninger på ca. 3 cm.

Opvarm olien i en stegegryde. Når olien er godt varm, kommes de hakkede løg i og svitses, til de er gyldne.
Tilsæt ingefærrod, chili, hvidløg og knuste peberkorn, som steges med løgene et minuts tid.
Kom kødet i og steg videre til det er let brunet.
Tilsæt koriander, spidskommen og gurkemeje, og steg videre ½-1 minut.

Tilsæt kokosmælken, salt og limeblade. Kokosmælken skal lige dække kødet, ellers tilsættes lidt vand.
Bring langsomt gryden i kog. Skru ned, og lad retten småkoge under låg, til kødet er godt mørt. Mindst 2 timer.

Når retten er færdig, skal saucen være ret tyk. Hvis den er for tynd, koges videre uden låg nogle minutter.

Et par minutter før servering tilsættes citronskal og limesaft og limebladene fiskes op.

Pynt evt. med et par friske korianderblade.

Server med jasminris og evt. naan brød.





karakterer:
Opskriften er vist 5092 gange,
og udskrevet 80 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2015-10-02 20:21:34
Smager fantasktisk. Jeg er normal ikke til syrlig mad. Men denne ret er fantasktisk. Dejlig frisk og stærk. Men pas på med både chilie og lime. Start med det halve og smag til, eller kan det gå hen og blive meget stærk og syrlig. Prøv denne ret. Den smager praktfuld:o)

  -   2012-02-21 08:51:15
Tips 1: Reducér mængden af tørret koriander, hvis du også bruger frisk. Tips 2: Regulér mængden af peberkorn og chili alt efter om du vil have maden mere eller mindre stærk. Personlig synes jeg begge dele skal med, men kun i beherskede mængder. Retten skal være krydret - og det bliver den af krydderierne - uden at være brændende stærk. Smag og behag.