Michaelas bryllupskage

Michaelas bryllupskage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : ja når den er samlet før fondant.

Indsendt af : egen opfindelse

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Kagebunde:
8 æg
350 g.sukker
2 tsk.vanillesukker
60 g.mandelmel (jeg blendede bare 30 g mandler med skal)
200 g.smør
260 g.hvedemel
2 tsk.bagepulver
 
 Citroncreme:
4 Husblas, blade
300 g.god hvid chokolade
5 dl.piskefløde
2 citron kun skallen, fintrevet
 
 Hindbærkompot:
450 g.hindbær
2 dl.vand
2 spsk.sukker
 maizenamel efter behov således at det bliver en tyk masse
 
Opskrift:
lagkagebunde:

Pisk æg og sukker hvidt og luftigt, kom mandelmel i.

smelt smørret og rør det i massen. Bland mel og bagepulver sammen og VEND det forsigtigt i.
kom dejen i 1 eller 3 smurte forme

forvarm oven til 220 c (200 c varmluft) hvis dejen er delt i 3 skal de have 7-10 minutter og hvis det er en tyk bund skal den have ca. 15-20 minutter


Citroncreme:
Læg husblassen i blød i en ½ liter koldt vand i en ½ time. Hak den hvide chokolade fint. Bring fløden i kog og tag gryden af varmen.

Efter 5 minutter hældes den varme fløde over den finthakkede chokolade og der røres, til næsten al chokoladen er smeltet. Vrid husblassen fri for vand og kom den direkte op i den lune fløde.

Når alt chokoladen er smeltet, passeres den gennem en sigte. Tilføj citron skallen og rør godt. Citroncremen afkøles i køleskab mindst 3 timer eller gerne til næste dag.

Hindbærkompot:
To poser hindbær + vand varmes op til kogepunktet (så man er sikker på at alle bakterier er væk) sukkeret tilsættes og opløses. til sidst tages gryden af og maizenamel tilsættes (husk den skal røres op i lidt vand). alle dele køles af førend kagen lægges sammen.


Kagen skal "samles" i en form ellers glider den imens den sætter sig, dvs. først lidt citroncreme ca 1-1,5 cm tykt lag (i f.eks. en springform husk at "forre" den med bagepapir/ eller klip et plastikchatek i stykker så det passer til bunden og siderne) så en kagebund så citroncreme og så hindbær, så kagebund citroncreme og hindbær afslut kagen med en kagebund og lade den stå nogle dage tildækket med film på køl. når kagen så skal pyntes så skal den vende modsat således at det der har været bund i mens den satte sig nu bliver toppen (den har jo fået tryk og er mest flad, dette letter pyntningen gevaldigt)


Alt kan tåle at blive frosset, så saml kagen og frys den hvis den først skal bruges meget senere. kagen skal stå 3-5 dage og trække hvorefter den "pyntes" med fondant (kan købes færdig lavet bare husk at den skal være temmelig tyk når den rulles på ellers kommer der mærker i den) efter ønske.





karakterer:
Opskriften er vist 7312 gange,
og udskrevet 175 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu