Rabarbertærte

Rabarbertærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Varm DessertRet : Varm Dessert - Desserttærte

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Rabarbertærte, billede 4 Rabarbertærte, billede 1 Rabarbertærte, billede 2 Rabarbertærte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Kompot:
400 gram Rabarber, renset vægt
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
  Dej:
150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Fyld:
2 Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
100 gram Makroner En pose makroner vejer ca. 250 gram, og en enkelt makron vejer ca. 4 gram
   
Opskrift:
Kompot:
Rabarberne skæres i 2 cm stykker og koges med sukker 2-3 minutter. Køler af. Evt. koges med meget lidt vand.

Dej:
Bland melet og sukkeret. Smuldr det kolde fedtstof heri, til det har konsistens som reven ost. Tilsæt æggeblommer og saml hurtig dejen. Er dejen meget blød kan den hvile i køleskabet ½-1 time.

Fyld:
Hviderne piskes stive og de knuste makronerne vendes i.


Dejen rulles ud i ca. 4 mm og lægges i en tærteform eller springform ca. 26 cm i diameter.
Æggehvidemassen fordeles over. Kompotten fordeles over. Den overskydende dej rulles ud og lægges i et fletværk over.

Bagetid 25-30 minutter ved 200 grader C. alm. ovn, på næstnederste rille.

Serveres med cremefraiche rørt med lidt vaniljesukker.





Beskrivelse:

Rabarbertærte opskrift - syrlig, sød og dejlig frisk

Når sommeren banker på døren, og rabarberne boomer i både haverne og supermarkedet, er det tid til at gå i køkkenet og bage din egen gammeldags rabarbertærte. Denne rabarbertærte med makroner kan både nydes lun og kold, og hvis du ønsker at gøre lidt ekstra ud af tærten, skal du blot toppe den med lidt cremefraiche, flødeskum eller måske en klat is, hvis sommerdagen er ekstra varm.

Hvis du er på udkig efter en nem rabarbertærte, så er opskriften på rabarbertærte med makroner det perfekte valg.

Rabarberen - hvad er det for en?

Rabarberen kom fra Kina til Danmark i starten af 1800-tallet, hvor den hurtigt vandt en plads i de danske køkkenhaver. Dens popularitet skyldes til dels, at den er umådelig nem at holde - planten passer nemlig sig selv, så længe den får vand. De store grønne blade og den rødlige stilk ser måske ikke ud af noget, men så snart den spiselige stilk tilberedes korrekt, får du en smagsoplevelse, som får mundvandet til at løbe. Rabarber har en meget syrlig smag, hvorfor de altid skal varmebehandles og blandes med sukker, før de smager godt. Udover at bage en lækker rabarbertærte, anvendes rabarber ofte i desserter, kager eller som kompot til morgenmad.

FAQ

Kan rabarbertærte fryses?

Ja, du kan sagtens fryse rabarbertærte.

karakterer:
Opskriften er vist 336790 gange,
og udskrevet 15081 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (193 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13912 (3312 kcal)
KJ pr. Pers. 1739 (414 kcal)
Vægt ialt 1170 gram
Vægt pr. Pers. 146 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1189 KJ (283 kcal)
Protein 3.6 gram
Fedt 11.7 gram
Kulhydrat 42.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-04-21 16:28:30
Jeg har lavet den en gang før, og laver den nu igen. Jeg vil bare sige at det var en kæmpe succes her hjemme, og det syntes gæsterne ihvertfald også. Kan klart anbefales! Et lille tip, hvis i tager det dej som skal blive til fletværket og ruller ud, er det meget lettere bagefter så at skære strimlerne ud.

  -   2017-04-01 18:03:05
Kan den fryses?

  -   2016-06-13 15:17:40
Den ser vildt lækker ud den her tærte, men kan den fryses? Jeg skal holde stor fest til sommer og det letteste vil være at lave dem på forhånd og så fryse dem ned, men med æggehvidemassen ved jeg ikke helt om det er en god ide?

  -   2016-05-22 12:52:31
Jeg har lavet den rigtig mange gange. Den er lige god hver gang! Men jeg har svært ved at lave dejen ovenpå så fint i strimler

  -   2015-09-16 12:51:12
Alt for lidt dej til både bund og gitter - næste gang laver jeg min. 50% mere! Ellers ser den lækker ud! Glæder mig til at smage den lige om lidt, når den er kølet af!!😛🍰

  -   2015-05-19 20:05:00
Kan kompotten laves dagen før?

  -   2015-04-26 16:57:35
Smagte fantastisk lavet præcis efter opskrift.

  -   2015-04-11 00:15:53
Kan man mon bruge smør til dejen?mener jeg gjorde det for et år siden

  -   2014-06-29 21:42:05
Fantastisk tærte lækker frisk og svampet .. :-))

  -   2014-06-12 16:03:58
Virkelig god tærte, brugte tærtedej, som kan købes i de fleste supermarkedet, det kan anbefales

  -   2014-05-27 23:58:27
Uhm den blev god og er værd at vente på. Den mætter godt 😊

  -   2014-05-24 12:41:54
Super lækker tærte til et 10-tal! Den var meget populær i familien! Dog tager den en del tid, men resultatet er det værd!

  -   2014-05-23 09:46:05
Den bedste rarbabertärte, jeg nogensiden har smagt. Super let at lave selvom det tager lidt tid. Ingen problemer med hverken dej eller fyld - og jeg fulgte opskriften bortset fra, at jeg tilföjede äbler (ikke kogte).

  -   2013-07-13 14:32:41
Tærtedejen var umulig for mig at flytte fra bordet til tærteformen. Nu har jeg smadret både tærtedej og -form... -.-

  -   2013-05-25 13:42:40
Gitte- Super lækkert nem at lave. :)

  -   2013-05-25 10:38:45
Hej alle! Fantastisk tærte <3 den hjælper på min ledgigt <333 loooove it!!! Knuzz Mumi

  -   2013-05-19 17:53:46
Hvor meget vand har i putte i ??

  -   2013-05-06 19:25:09
Tror den bliver god.. Jeg har tilsat æbler til det giver den en ekstra smag :)

  -   2013-03-08 10:30:24
Kan man lave det med færdiglavede dej og evt. hvilken slags?

  -   2012-09-19 00:20:29
Jeg har lavet den flere gange - succes hver gang. Jeg har erstattet halvdelen af rabarberne med frosne jordbær, som jeg koger lidt inden rabarberne kommes i, sammen med vanille. Så bliver tærten helt dessert-agtig - især hvis den serveres med lidt god vanilleis.

  -   2012-08-11 15:46:18
Den er vildt besværlig at lave! Men når kompotten først er i gang kan man tage sig en hviler. Den smager fint går jeg ud fra. Men der mangler vand til dejen og meget lidt til kompotten.

  -   2012-06-14 09:14:13
Rabarberkompotten var hvinende sur, jeg måtte tilsætte yderligere 50 gr sukker. Det var også nødvendigt at varme margarinen for at få dejen til at hænge sammen. Bunden blev lækker, selv om makronlaget ikke var markant. Kagen blev lidt for tør, der skulle have været mere rabarber i forhold til dejen. Den smagte godt alligevel, men der gik meget flødeskum og græsk yogurt til at få den spist. Den rakte til 4 personer

  -   2012-06-10 15:57:18
Er der nogen der har erfaring med om tærteform eller springform er bedst?

  -   2011-08-03 19:56:33
Det er en fantastisk opskrift. Ingredienserne supplerer hinanden rigtig godt. Jeg har ingen erfaring med denne slags tærter, men tror at de der har problemer med dagen ikke ælter den nok.. Min blev i hvert fald perfekt - dejlig svampet og sød :)

  -   2011-06-16 19:27:07
Jeg kom til at bruge bagemargarine fordi det var blødt lige nu og her hvor jeg ville bage den. Med det resultat at der skulle meget mere mel i end hvad oopskriften siger. Men ellers en dejlig nem og hurtig tærte. Mmmmm lige med lidt vanilleis til.... mmmm

  -   2011-05-30 10:44:49
brugte lidt mælk til at samle dejen og rullede den mellem 2 lag bagepapir. den absolutte letteste og hurtigste kage/tærte jeg har lavet . Den er super lækker.

  -   2011-05-22 11:42:36
hvis man ikke lige har makroner kan man bruge 2 tsk vaniliesukker

  -   2011-05-15 16:14:08
hvor lang tid tager det ??

  -   2011-05-04 09:18:17
Jeg er helt enig med folk i, at dejen smuldrer lidt. Jeg brugte becel original i stedet for fast margarine, og tænker at det måske er dér fejlen ligger. Problemet blev løst ved at brede dejen ud i tærteformen med fingrene i stedet for at rulle den ud og lægge i formen. Tog noget tid, men fantastisk resultat! Tip til toppen: Rul dejen ud ml. 2 stk. bagepapir (hvis man kan - min kunne godt, men kunne bare ikke flyttes til formen uden at gå fra hinanden) og fjern det øverste stykke. Klip strimler af bagepapir med dej, og brug bagepapiret som stabilisator til når strimlerne skal lægges på tærten. Tærten "hæver" lidt i ovnen, men falder sammen igen når den kommer ud, så vil råde til at finde en form hvor der er lidt vej til toppen. Selv brugte jeg en springform - og kun dej halvvejs op, og det var rigeligt.

  -   2011-03-24 16:02:39
Kagen er super, men dejen er svær at rulle ud, så jeg endte med at smuldre degen over.. :)

  -   2011-03-20 18:06:32
Jeg giver den bestemt et 10 tal... Mine gæster er også helt vilde med den og hver gang der kommer gæster bliver kagen bagt :O)))

  -   2010-06-19 18:05:19
skal dejen forbage inden fylde kommer i????

  -   2010-06-12 16:30:47
syntes det er en rigtig dårlig dej at arbejde med, smuldre dej vil jeg kalde det, men det dufter dejligt, og den smager sikkert også godt..:)

  -   2010-06-05 15:56:07
Lyder lækker, den vil jeg lave med det samme :D

  -   2010-05-27 16:41:24
idé når i ruller dejen ud, så gør det på et stykke bage papir på den måde er det lettere at få op i formen, da man bare(når det er rullet ud) vender over i formen:)

  -   2010-05-27 16:31:53
genial tærte! hvad angår dejen så behøver man altså ingen mælk, den bliver fin uden:D det er bare som andre tør deje de kræver ehm massage:) denne tærte skal bruges til min fødselsdags hygge i aften glæder mig allerede:)

  -   2010-05-26 10:46:46
Det er den bedste rabarbertærte jeg har smagt!.. Jeg brugte lidt mælk i dejen og jeg synes at det er genialt med de makroner:-)!..

  -   2010-05-23 15:51:34
VI ER GODE TIL AT LAVE DEN ! hvis i har problemer med dejen gør i det fuldkommen forkert ! venlig hilsen nonna og tonka (:

  -   2010-05-16 15:57:05
super god!!!!!!!!!!!!!! den smulre lidt men det smager bare mere hjemmelavet og det er jo godt.

  -   2010-05-16 09:04:48
nem at lave og smager dejlig!! og rart at kunne bruge nogle af alle de rabarber fra haven :o) Tak for en god opskrift. -Diana

  -   2010-05-14 10:03:57
man kan også koge rabarberne og sukkeret med lys balsamico eddike - det smager helt fantastisk :)

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her