Rabarbermarmelade
Hovedingrediens : Frugt - Rabarber Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rabarberstilkene skylles, flækkes, hvis de er tykke, og snittes fint. De drysses lagvis med sukkeret og står, til de safter.
Syltetøjet bringes langsomt i kog og koges sagte 10 min. Melatin og 2 spsk. ekstra sukker blandes godt og drysses fint ud over den kogende frugt under omrøring. Marmeladen koges stærkt 2 min. vanillesukker tilsættes. Marmeladen fyldes i varme, skyllede glas, der lukkes. |
|
Opskriften er vist 107810 gange,
og udskrevet 2751 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (24 stemmer) |
|
Kommentarer MinMormor - 2009-04-19 21:57:11 Fantastisk god opskrift fra Den Grønne Syltebog.. Hver gang den produceres, modtages den blandt familie, kollegaer og venner med stor jubel.. Steen - 2007-06-13 14:13:12 Hvor meget vand skal der bruges ??? Per - 2005-01-01 01:01:01 Jeg fik ca 2 l. marmelade ud af opskriften her Per - 2005-01-01 01:01:01 Hvis du kan se at marmeladen bliver meget tyk når du koger den, så kan du undlade melatinen. Har du hældt den på glads burde der ikke være noget i vejen for at du koger den op igen og tilsætter ekstra vand. Der kan være meget forskel på hvor meget vand rabarber indeholder, en tør sommer giver tører rabarber, måske det er det som er sket for dig. Marolle - 2005-01-01 01:01:01 Selvom jeg kun brugte 2 tsk melatin, blev det en meget tyk marmelade. Kan jeg bare komme lidt vand ved en anden gang? Eller er der noget andet jeg kan gøre? Ellers en rigtig dejlig opskrift:) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne