Baba ganoush - Aubergine dip

Baba ganoush - Aubergine dip, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Dip

Hovedingrediens : Grøntsager - Auberginer

Oprindelsesland : Mellemøsten

MellemøstenKilde : Bjørn Kok

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red :
Baba ganoush - Aubergine dip, billede 4 Baba ganoush - Aubergine dip, billede 1 Baba ganoush - Aubergine dip, billede 2 Baba ganoush - Aubergine dip, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 Aubergine 1 mellemstor aubergine vejer ca. 300 gram.
3 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 Citron, saft heraf Beregnet til 0.4 dl eller 40 gram saft pr citron.
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Tahin (Sesampasta) 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
Spidskommen, stødt
Koriander, stødt
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
  Pynt:
Koriander, frisk
   
Opskrift:
Auberginerne halveres på langs, skinnet gnides med lidt olie, og skindet prikkes med en gaffel. Lagges på en bageplade, evt. med bagepapir og grilles ved 275 grader C. alm ovn under grill ca. 30 minutter til de falder sammen og kødet er mørt.

Skrab kødet ud med en ske, og lad det dryppe af i en sigte.

Det afdryppede auberginekød kommes i en blender med de øvrige ingredienser, smag til løbende.

Hvidløg kan undlades, og der kan evt. bruges lidt chili i stedet eller sammen med.

Serveres med pitabrød eller andre former for fladbrød.





Beskrivelse:

Velsmagende Baba Ganoush

Her finder du opskriften på Baba Ganoush, en aubergine-dip, der passer perfekt til pitabrød, fladbrød eller som dip til din næste tapasanretning. Denne smagfulde dip vil med garanti imponere dine gæster.

Baba Ganoush opskrift

Baba Ganoush stammer fra Libanon, og med denne dip vil du opleve varme og smagsnoter fra det mellemøstlige køkken. I denne opskrift anvendes krydderier som hvidløg, tahin, spidskommen og koriander, der tilsammen får de bagte auberginer til at smage helt vidunderligt.

Dippen er den perfekte tilføjelse til alle former for brød. Særligt spises den med pitabrød eller fladbrød, når den lille sult skal stilles. Auberginedippen har en konsistens, der minder om hummus, og er derfor også skøn til tapasretter og som dip til grøntsager.

Baba Ganoush kcal

Anvend Alletiders Kogebogs næringsberegner og se, hvor mange kalorier, hvor meget fedt og hvilken mængde protein der er i den skønne aubergine-dip. Sådan kan du nemt og hurtigt se næringsindhold, energi og energiprocent på alle vores opskrifter.

karakterer:
Opskriften er vist 1990 gange,
og udskrevet 19 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 2136 (508 kcal)
KJ pr. Pers. 1068 (254 kcal)
Vægt ialt 670 gram
Vægt pr. Pers. 335 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 318 KJ (75 kcal)
Protein 0.9 gram
Fedt 6.4 gram
Kulhydrat 5.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu