Okseskank Esterhazy
Hovedingrediens : Oksekød - Ossobuco Kilde : Bjørn Kok Fryseegnet : Ikke afprøvet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rens og skræl grønsagerne, ca. halvdelen af grønsagerne skæres i tændstiks tynde strimler ca. 5 cm. lange også julienne, dette gøres nemmest på et mandolinjern.
Resten af grønsagerne skæres i grove stykker, og her kan rester fra mandolinjern fint bruges. De grove grøntsager ristes af i olie en gryde og tages op. Herefter brunes okseskankene i samme gryde, der drysses lidt mel over og afbages. Bouillon, ristede grøntsager og tomatpure kommes i gryden som bringes i kog. Læg låg på og lad det småsimrer 2-3 timer til kødet er mørt. I mellemtiden blancheres de tyndt strimlede grønsager ca. 2 minutter i letsaltet kogende vand. De hældes i en sigte og overhældes med koldt vand, hvorefter de kan stilles til side indtil servering. Lige inden servering kommes de i en gryde med smeltet smør og dampes møre og lune. Okseskankene fiskes op og holdes varme. Skyen sies over i en ny gryde og der tilsættes piskefløde og fonden koges ned. Drys evt. lidt mel over den siede sky og lad det opsuge i fedtet på overfladen inden piskefløden tilsættes. Når skyen er kogt ned til tilpas tykkelse, smages den til med reven citronskal og citronsaft, salt og peber. Retten serveres med kartoffelmos se opskrift på kartoffelmos her |
|
Opskriften er vist 3942 gange,
og udskrevet 40 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne