Sprængt nakkefilet, Sådan sprænger du en nakkefilet
Hovedingrediens : Svinekød - Nakkefilet Kilde : Bjørn Kok Fryseegnet : Ikke afprøvet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Nitritsalt og sukker opløses i koldt vand ved omrøring.
Læg nakkefiletten i sprænglagen, læg evt. noget over til at holde nakkefiletten dækket med sprænglage, evt en tung tallerken. Stilles i køleskab i 6 dage, den behøver ikke vendes eller ses til. Efter de 6 dage tages nakkefileten op og kommes i en gryde med koldt vand, så det lige dækker. Bring vandet i kog og skum. Kog ved lav varme under låg i 2-3 timer til kødet er mørt. Dæk nakkefileten med stanniol og lad kødet hvile i ca. 20 minutter, eller lad kødet hvile i kogevandet i ca. 20 minutter. Serveres med kogte grønsager og kartofler, og opbagt smørsauce eller smeltet smør. |
|
Opskriften er vist 53849 gange,
og udskrevet 359 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (3 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2023-07-11 17:35:04 Ja det er 5 liter vand Sven - 2023-07-05 09:31:06 50dl er lig med 5l, er det korrekt, eller er det 5dl der skulle stå? max - 2023-06-17 16:51:05 Almindeligt salt eller nitrit salt. Ingen af dem er sunde. Nitrit salt mindsker risikoen for pølseforgiftning, og den er meget lille, hvis man ellers holder en god hygiejne, men som man siger, better safe than sorry. Hvis man arbejder professionelt med fødevarer, så er der ingen tilgivelse, hvis det går galt og derfor bruger man nitrit salt. I hjemme køkkenet kan man uden dårlig samvittighed springe nitrit salt over. Pølseforgiftning/botulisme udvikler sig specielt i et iltfrit miljø, hvor den ikke skal konkurrere med andre bakterier, der trives med ilt... Per - 2021-12-04 18:38:56 Du kan godt bruge almindeligt salt, men du får ikke samme røde farve på kødet Finn Nestén - 2020-12-20 12:32:18 Kan man ikke blot anvende almindeligt salt, i stedet for nitrit salt, som jo ikke ligefrem er sundt? |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne