|
500 |
gram |
Kyllingefilet uden skind og ben500 gram Kyllingefilet uden skind og ben 1 kyllingefilet uden skind og ben vejer ca. 150 gram.
|
1 |
spsk. |
Olie solsikke/vindruekerne1 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
|
1 |
spsk. |
Karry, madras1 spsk. Karry, madras
|
0.5 |
spsk. |
Gurkemeje, stødt0.5 spsk. Gurkemeje, stødt
|
|
|
|
1 |
|
Rød peberfrugt1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
|
1 |
|
Grøn peberfrugt1 Grøn peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
|
1 |
|
Mango, frisk1 Mango, frisk
|
300 |
gram |
Porre, renset vægt300 gram Porre, renset vægt 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.
1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
|
|
|
|
4 |
dl. |
Rismel4 dl. Rismel
|
1 |
ds. |
Kokosmælk, stor dåse 400ml1 ds. Kokosmælk, stor dåse 400ml 1 stor (almindelig) dåse kokosmælk indeholder 400 ml.
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
6 |
dl. |
Vand6 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
|
2 |
tsk. |
Salt2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
|
|
evt. |
Bouillonterning, kylling evt. Bouillonterning, kylling 1 bouillonterning vejer ca. 10 gram
|
|
|
|
|
|
Pynt:
|
|
|
Koriander, frisk Koriander, frisk
|
|
|
|
| |
Olien varmes op i en gryde, tilsæt kyllingefilet skåret i strimler samt karry og gurkemeje, og steg et par minutter.
Tilsæt peberfrugt og mango i tern samt porre i ringe og steg videre endnu et par minutter.
Hvis mangoen er meget mør kan man vente med at tilsætte den til risene er kogte,
og lad dem trække med.
Tilsæt ris, kokosmælk, vand og evt. en bouillonterning.
Lad det koge op.
Skru ned for varmen og lad gryden simrer ca. 10 minutter til risene er mørere, tilsæt evt. mere vand efter behov.
Lad retten stå og trække 10 minutter inden servering.
Pyntes evt. med friskhakket koriander.
|