Clemenza Gryde
Hovedingrediens : Blandet kød - Andet blandet kød Fryseegnet : Ja Indsendt af : Werner Brisling Indsendt : Red : |
|
|
Man tager 500 oksekød og ælter det samme med 2 pressede fed hvidløg, 2 hele æg, 1 dl. rasp, hakket persille (efter behag),tørret timian, salt og peber. Og ælt det hele godt sammen. Rul kødbollerne i ca.4cm i diameter. Rul dem i hvedemel og brun dem på en varm pande i olivenolie.
Steg dem ikke helt færdige, da de skal i gryden senere og koges færdige. Tag kødbollerne op og læg dem til side. Man tager lidt olivenolie i bunden af en stor gryde og svitser 2 hakket fed hvidløg. Derefter kommes det groft udskåret løg ved sammen med de flåede tomater. Nu hældes hele vine i gryden, og 1-2 spsk sukker tilsættes. Nu er tiden kommet til, at komme pølser og kødboller i gryden. Lad det hele simre(ikke koge)i 1- 1 1/2. Når retten er færdig Kommer man Parmesanost på toppen og spiser groft brød til. Tips: Dette er en opskrift som jeg har opfanget i filmen Goodfather 1. Her Dons højerhånd, Clemenza ved, at lave mad til alle mafiososoldaterne. Clemenza fortæller, hvordan denne ret tilberedes. og han fortæller også, at hele hemmeligheder bag denne skønne ret er sukker. Go fornøjelse og velbekomme |
|
Opskriften er vist 6057 gange,
og udskrevet 109 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (36 stemmer) |
|
Kommentarer Werner Brisling - 2018-07-29 16:13:57 lad den småfirmaer i 1 time. Det er nok Mogens Svane - 2014-10-20 09:07:04 En hel flaskevin er alt for meget. Lidt under en 1/2 flaske er rigeligt. Mer end rigeligt... Rolf Sylster Hvid - 2014-01-17 10:05:33 Det må jeg nok sige. Det er knagemende en helt igennem fantastisk ret, som vi helt sikkert skal spise igen. Viva Clemenza Franz Mortensen - 2012-09-13 11:17:01 Jeg vil give Ulla Tingaard helt ret. Mere autentisk bliver det ikke. Jeg har selv boet i Italien for godt 23 år siden i en periode på 17 år, så jeg tillader mig at mene at jeg ved, hvad jeg taler om. Denne ret er enkel og næsten simpel. Hele kernen i italiensk kogekunst. Det er en ret man hyppigt støder på omkring Napoli og omegn. Retten kan naturligvis varriere noget, men som der er beskrevet her rammer den meget godt. Retten hedder naturligvis ikke Clemenza gryde. Faktisk tror jeg ikke den har et navn. Men en ting er sikkert, enhvert barn syd for Napoli er omtrent opflasket med denne skønne og helt igennem autentiske ret. Har man ikke prøvet den, har man ikke spist rigtig italiensk bonde/hverdagsmad. Janne Helsted - 2012-06-20 10:02:32 Det er en dejlig ret som vi med glæde vil spise igen. Ulla Tingaard - 2012-06-06 13:05:09 Det er helt igennem en fantastisk ret som jeg og min mand har nydt en del gange nu. Først da vi læste om den nægtede jeg at tilberede den til min mand idet jeg fandt den grov og utiltalende. Men jeg må indrømme at mere autentisk og italiensk bliver det ikke. Vi er nået frem til, at en 1/2 vin er rigeligt. Ulrik Hartvig - 2012-02-01 10:21:49 Det er en superret som jeg varmt kan anbefale. Den er måske noget atypisk i hele sin opbygning, men alt i alt virkelig bekendskab værd. Man kan sagtens bruge pasta istedet for brød. Werner Brisling - 2012-01-30 13:17:10 Undskyld, jeg glemte, at der skal persille i kødfarsen. En dusk. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne