Rabarberkompot rørt med græsk yoghurt
Hovedingrediens : Frugt - Rabarber Oprindelsesland : Grækenland Indsendt : Red : |
|
|
Skyl rabarberne og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde sammen med sukkeret og kornene fra vanillestangen. Damp kompotten ved lav varme 5-7 minutter, til rabarberne er møre og let udkogte. Tilsæt evt. 3 spsk vand, hvis kompotten synes meget tyk. Lad kompotten køle af, 10-15 minutter.
Chokoladekrøller: smelt chokoladen over vandbad. Beklæd en bageplade eller anden plade, som kan få plads i køleskabet, med bagepapir. Lav et lille kræmmerhus af papir og kom chokoladen heri. Klip et lillebitte hul i spidsen og sprøjt chokoladen ud på bagepladen i kruseduller. Hvis man er lidt behændig, kan det også gøres ved at dyppe en teske i chokoladen og lade chokoladen dryppe på bagepapiret. Lad krøllerne stivne i køleskabet eller fryseren, 10-15 min.
Ved servering fordeles rabarberkompot og græsk yoghurt i fire portionsglas, et par skefulde af hver ad gangen. Til sidst rører man lidt rundt i glassene, så kompot og yoghurt fordeles. Pynt med chokoladekrøllerne.
Bemærk: hvis man ikke kan skaffe græsk yoghurt i bægre, kan man lade 1 l (sødmælks)-yoghurt dryppe af i en sigte beklædt med et viskestykke og placeret over en stor skål. Lad massen dryppe af 4-6 timer. |
|
Opskriften er vist 18484 gange,
og udskrevet 503 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 1.9 (5 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne