Blæksprutte i tomatconcasse

Blæksprutte i tomatconcasse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : er fryseegnet

Indsendt af : Mogens Almdal

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Blækspruttetuber
 hvidløg
 chilli uden kerner
 ds.hakkede tomater
 frosne rejer
 hel spinat
 citronskal
 flutes
 
Opskrift:
Hos fiskehandleren købes en pose med frosne blæksprutteringe. Der beregnes 1 pr. person. Tuberne flækkes og renses, evt. "flipstivere" fjernes. Et krydsmønster ridses forsigtigt på indersiden hvorefter den udskæres i tommelfingerstykker.

Koges 10 minutter i rødvinseddike ved svag varme. Væden sies fra og sprutterne kommes i en kaserolle med lidt olivenolie samt et hakket hvidløg og strimler af chilli uden kerner. Simrer nogle minutter og tilføres et glas tør vermuth og koges ned. Derefter tilsættes 3/4 af en dåse hakkede tomater og simrer ca. 1 time med løbende tilsætning af grøntsagsfond

Optøet hel spinat sauteres på en pande i olivenolie med et fed hvidløg samt en smule rødvin. Blæksprutterne kommes i sammen med en håndfuld frosne rejer. Efter 10 minutter drysses en lille smule revet citronskal over. Serveres fra panden med lun flutes.

Tips:

Pas på med ikke at give sprutterne for høj varme, da de kan gå hen og blive hårde og gummiagtige.





karakterer:
Opskriften er vist 4139 gange,
og udskrevet 102 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu