Creme til fastelavnsboller
Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Mælk Kilde : Per K. Fryseegnet : Ikke afprøvet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Sukker, maizena og vaniljekorn blandes godt så vaniljekornene ikke klumper. Tilsæt mælk og æggeblomme og piskes godt.
De resterende 4 dl sødmælk koges op i en gryde med den tomme vaniljestang. Så snart mælken koger, tilsættes de øvrige ingredienser. Koges op i 5 sekunder og hældes straks i en kold beholder. og stilles i køleskab utildækket. Cremen skal anvendes samme eller næste dag. Tips: Cremen her er tænkt til fyld i gammeldags fastelavnsboller og den er bagefast. Skal cremen bruges kold til fyld i wienerboller eller vandbakkelser kan der vendes noget piskefløde pisket til flødeskum for at gøre den mere lækker. Koldcreme af pulver og mælk er ikke nødvendigvis bagefast, nogle produkter beskriver at du skal bruge mindre mælk for at cremen er bagefast. En rest creme kan bruges som budding evt. med en saftsauce eller en klat syltetøj. |
|
Opskriften er vist 1250 gange,
og udskrevet 22 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (2 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne