Kartoffelpizza med pesto
Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler Indsendt af : Kejoh54 Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Pizzadej:
Opløs gæren i vandet (ca. 30 grader C). Bland resten sammen med vandet, gem dog mel til at ælte på. Ælt dejen rigtig meget. Drys lidt mel på og skær et kryds og lad dejen hæve under et klæde en halv times tid. Skær de rå kartofler meget tyndt ud nærmest papirstyndt, brug gerne en mandolin. Skyl dem i vand for at trække lidt stivelse ud og tør dem så grundigt i et rent viskestykke. Vend kartoflerne med olie, salt, peber og rosmarin, stil til side. Rul eller tryk dejen ud i en let smurt bradepande eller bageplade, det kan også laves 2 runde pizzaer. Fordel kartoflerne på dejen. Bag pizzaen på midterste rille ved 270 grader C. alm ovn i 12-15 minutter. Kan serveres med pesto på toppen og evt. en grøn salat. |
Hjemmelavet kartoffelpizza med pestoIntet smager bedre end en hjemmelavet pizza. Det er den ultimative måde at forkæle venner eller familie på i weekenden.Denne nemme kartoffelpizza opskrift består af noget så simpelt som papirtynde kartoffelskiver, pesto, olivenolie og krydderier. Dejen er naturligvis hjemmelavet, det giver helt klart den bedste smag og skorpe. Dejen er nem at bikse sammen, og den skal blot hæve i 30 minutter. Herefter er den klar til at blive strukket ud, så den passer til en smurt bradepande eller bageplade. Bag din kartoffelpizza i ovnen i 12-15 minutter, og mærk hvordan køkkenet fyldes af duften af friskbagt pizza. Du kan med fordel invitere børnene med i køkkenet - de vil elske at dekorere pizzaen med kartoffelskiver, pesto og drysse med krydderier. Hvis du ikke synes, at kartoffelskiver hører til på en pizza, synes jeg bestemt, at du skal afprøve denne opskrift på kartoffelpizza. Måske får du endda en helt ny favorit til din top 3. Kartoffelpizzaens oprindelseDenne type pizza blev opfundet i Italien, men findes i dag i flere forskellige varianter verden over. Kartoffelpizzaen karakteriseres som en hvid pizza, da den ikke indeholder tomatsauce, som de fleste pizzaer bliver smurt med. På italiensk hedder en hvid pizza “pizza blanco”.Du kan selv prøve at eksperimentere ved at tilsætte f.eks. mascarpone creme, hvidløg eller tynde skiver løg. |
Opskriften er vist 6363 gange,
og udskrevet 106 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4 (1 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne