Kartoffelpizza med pesto

Kartoffelpizza med pesto, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Kejoh54

Indsendt :      Red :
Kartoffelpizza med pesto, billede 4 Kartoffelpizza med pesto, billede 1 Kartoffelpizza med pesto, billede 2 Kartoffelpizza med pesto, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Pizzadej:
400 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Gær, frisk
1.5 spsk. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
   
300 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
0.5 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
0.5 tsk. Rosmarin, tørret
   
Opskrift:
Pizzadej:
Opløs gæren i vandet (ca. 30 grader C). Bland resten sammen med vandet, gem dog mel til at ælte på. Ælt dejen rigtig meget.
Drys lidt mel på og skær et kryds og lad dejen hæve under et klæde en halv times tid.


Skær de rå kartofler meget tyndt ud nærmest papirstyndt, brug gerne en mandolin. Skyl dem i vand for at trække lidt stivelse ud og tør dem så grundigt i et rent viskestykke.
Vend kartoflerne med olie, salt, peber og rosmarin, stil til side.

Rul eller tryk dejen ud i en let smurt bradepande eller bageplade, det kan også laves 2 runde pizzaer.
Fordel kartoflerne på dejen.

Bag pizzaen på midterste rille ved 270 grader C. alm ovn i 12-15 minutter.

Kan serveres med pesto på toppen og evt. en grøn salat.





Beskrivelse:

Hjemmelavet kartoffelpizza med pesto

Intet smager bedre end en hjemmelavet pizza. Det er den ultimative måde at forkæle venner eller familie på i weekenden.

Denne nemme kartoffelpizza opskrift består af noget så simpelt som papirtynde kartoffelskiver, pesto, olivenolie og krydderier. Dejen er naturligvis hjemmelavet, det giver helt klart den bedste smag og skorpe. Dejen er nem at bikse sammen, og den skal blot hæve i 30 minutter. Herefter er den klar til at blive strukket ud, så den passer til en smurt bradepande eller bageplade. Bag din kartoffelpizza i ovnen i 12-15 minutter, og mærk hvordan køkkenet fyldes af duften af friskbagt pizza.

Du kan med fordel invitere børnene med i køkkenet - de vil elske at dekorere pizzaen med kartoffelskiver, pesto og drysse med krydderier. Hvis du ikke synes, at kartoffelskiver hører til på en pizza, synes jeg bestemt, at du skal afprøve denne opskrift på kartoffelpizza. Måske får du endda en helt ny favorit til din top 3.

Kartoffelpizzaens oprindelse

Denne type pizza blev opfundet i Italien, men findes i dag i flere forskellige varianter verden over. Kartoffelpizzaen karakteriseres som en hvid pizza, da den ikke indeholder tomatsauce, som de fleste pizzaer bliver smurt med. På italiensk hedder en hvid pizza “pizza blanco”.

Du kan selv prøve at eksperimentere ved at tilsætte f.eks. mascarpone creme, hvidløg eller tynde skiver løg.

karakterer:
Opskriften er vist 6363 gange,
og udskrevet 106 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9692 (2307 kcal)
KJ pr. Pers. 4846 (1153 kcal)
Vægt ialt 1059 gram
Vægt pr. Pers. 529 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 915 KJ (217 kcal)
Protein 4.4 gram
Fedt 7.0 gram
Kulhydrat 35.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu