Rodfrugtmos

Rodfrugtmos, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Mos

Hovedingrediens : Rodfrugter - Blandede rodfrugter

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red :
Rodfrugtmos, billede 4 Rodfrugtmos, billede 1 Rodfrugtmos, billede 2 Rodfrugtmos, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
100 gram Knoldselleri, skrællet vægt 1 mellem knoldselleri vejer ca. 800 gram skrællet vægt
200 gram Persillerod En mellemstor persillerod vejer ca 140 gram skrællet vægt
200 gram Pastinak 1 pastinak vejer ca. 150 gram skrællet vægt
0.5 dl. Letmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
30 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Kog kartofler og grøntsager møre i vand uden salt. Hæld vandet fra og damp rodfrugterne tørre.

Varm mælken, og hæld den i mosen lidt af gangen. Brug en håndmikser til at mose kartoflerne og grøntsagerne, og pisk nogenlunde klumpefrit sammen med smørret.

Smag til med salt og peber, men stop piskningen, ellers risikerer du at mosen bliver 'lang' og sej.





karakterer:
Opskriften er vist 3559 gange,
og udskrevet 26 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4196 (999 kcal)
KJ pr. Pers. 1049 (249 kcal)
Vægt ialt 1180 gram
Vægt pr. Pers. 295 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 355 KJ (84 kcal)
Protein 2.0 gram
Fedt 2.5 gram
Kulhydrat 14.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu