Blomkålsgratin diabetes

Blomkålsgratin diabetes, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Gratin

Hovedingrediens : Kål - Blomkål

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red :
Blomkålsgratin diabetes, billede 4 Blomkålsgratin diabetes, billede 1 Blomkålsgratin diabetes, billede 2 Blomkålsgratin diabetes, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Blomkål, rå 1 mellemstort blomkål vejer ca. 500 gram
   
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2.5 dl. Minimælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Kogevand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
5 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber, hvid
Muskatnød, friskrevet 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
1 hel muskatnød vejer ca. 3.5 gram
   
1 spsk. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
   
Opskrift:
Del blomkålshovedet i halvstore buketter. Kog dem sprød-møre i rigeligt let saltet vand, ca. 5 minutter. Tag dem op.

Bag mel og smør grundigt igennem. Hæld kogevand fra kålen og mælk i lidt efter lidt og under omrøring. Kog den igennem et par minutter til saucen er jævn. Smag til med salt, hvid peber og muskatnød.

Rør æggeblommerne i saucen når den er kølet en del af. Saucen skal stadig virke tæt og forholdsvis fast.

Pisk æggehviderne stive. Vend æggehviderne i saucen og vend til sidst blomkålshovederne i.

Det hele fordeles i et smurt (fedtspray) og raspdrysser ildfast gratinfad. Fordel et tyndt lag rasp over gratinen og gratiner i ovnen ca. 40 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.

Servering: Server f.eks. med kogt skinke, tomatsovs eller tomatketchup.





karakterer:
Opskriften er vist 2260 gange,
og udskrevet 21 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5022 (1195 kcal)
KJ pr. Pers. 1255 (298 kcal)
Vægt ialt 1931 gram
Vægt pr. Pers. 482 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 260 KJ (61 kcal)
Protein 4.2 gram
Fedt 3.1 gram
Kulhydrat 5.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu