Oldemors luftige boller
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Fryseegnet : Ja Indsendt af : Mie Indsendt : Red : |
|
|
Vand og fløde blandes sammen og lunes. Gæren smulres heri.
Smøret smeltes og stilles til afkøling. Bland nu, sukker og salt i gærblandingen og rør rundt. 2 æg, olie og kardemomme blandes sammen med det afkølede smør og blandingen hæles i gæret. Sigt melet og kom lidt af gangen i blandingen ( dejen skal være rimelig våd) Dejen hæves i ca. 20 min ved stuetemperatur Rul dejen i en lang pølse og skær den i 24 stykker. De formes til runde boller og pensles med æg og der drysses evt. Perlesukker ud over. Tænd ovnen på 200 c bollerne hæves igen 20 min. Ved stuetemperatur De bages ca. 12 min ( de skal være gyldne) Tips: Billede på vej |
|
Opskriften er vist 19201 gange,
og udskrevet 201 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.8 (4 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2022-02-05 15:30:12 De super gode men de skal ha lidt mere en 12 min i ovnen 👍 Laura - 2021-04-11 17:15:44 Kan man bruge Kokosolie?☺️ Alice - 2021-02-06 13:50:27 Verdens lækreste boller. Klart et hit hos os. Men der skal bruges mere mel 😊😊 Gitte, Amager - 2020-01-06 14:31:22 Der skal 1 kg mel til. Der står 3 æg i opskriften, senere står at 2 æg, olie og kardemomme blandes med smørret. Må derfor formode, at det sidste æg er til pensling af bollerne. Jeg kan godt lidt store boller og lavede 20 ud af dejen (ca. 97 gram dej/stk.) Dejlige luftige boller blev det! Dem vil jeg lave igen. BollerDej - 2019-05-06 17:38:42 Er det 200c. Varmluft? anonym - 2016-02-22 10:37:52 Der skulle meget meget mere mel i og den var nærmest umulig at arbejde med |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne