Oldemors luftige boller

Oldemors luftige boller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 24 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ja

Indsendt af : Mie

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
50 g.Gær
3 dl.Lunken vand
2.5 dl.Fløde
100 g.Sukker
0.5 tsk.Salt
3 æg
100 g.Smør
4 spsk.Olie
1 tsk.Kardemomme
5-800 g.hvedemel ( prøv dig frem)
 
 Perlesukker til at drysses oven på
 
Opskrift:
Vand og fløde blandes sammen og lunes. Gæren smulres heri.

Smøret smeltes og stilles til afkøling.

Bland nu, sukker og salt i gærblandingen og rør rundt.

2 æg, olie og kardemomme blandes sammen med det afkølede smør og blandingen hæles i gæret.

Sigt melet og kom lidt af gangen i blandingen ( dejen skal være rimelig våd)

Dejen hæves i ca. 20 min ved stuetemperatur


Rul dejen i en lang pølse og skær den i 24 stykker. De formes til runde boller og pensles med æg og der drysses evt. Perlesukker ud over.

Tænd ovnen på 200 c

bollerne hæves igen 20 min. Ved stuetemperatur

De bages ca. 12 min ( de skal være gyldne)



Tips:

Billede på vej





karakterer:
Opskriften er vist 19201 gange,
og udskrevet 201 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-02-05 15:30:12
De super gode men de skal ha lidt mere en 12 min i ovnen 👍

  -   2021-04-11 17:15:44
Kan man bruge Kokosolie?☺️

  -   2021-02-06 13:50:27
Verdens lækreste boller. Klart et hit hos os. Men der skal bruges mere mel 😊😊

  -   2020-01-06 14:31:22
Der skal 1 kg mel til. Der står 3 æg i opskriften, senere står at 2 æg, olie og kardemomme blandes med smørret. Må derfor formode, at det sidste æg er til pensling af bollerne. Jeg kan godt lidt store boller og lavede 20 ud af dejen (ca. 97 gram dej/stk.) Dejlige luftige boller blev det! Dem vil jeg lave igen.

  -   2019-05-06 17:38:42
Er det 200c. Varmluft?

  -   2016-02-22 10:37:52
Der skulle meget meget mere mel i og den var nærmest umulig at arbejde med