Sunde pandekager med havregryn

Sunde pandekager med havregryn, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 2 Pers.
Varm DessertRet : Varm Dessert - Pandekager

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :      Red :
Sunde pandekager med havregryn, billede 4 Sunde pandekager med havregryn, billede 1 Sunde pandekager med havregryn, billede 2 Sunde pandekager med havregryn, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Fuldkornshvedemel
50 gram Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
   
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
3 dl. Minimælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 spsk. Olie solsikke/vindruekerne 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

15 gram Honning 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
1 knsp. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Bland mel, havregryn.
Pisk ægget i en skål sammen med mælk, honning, olie og salt.

Rør mel, salt og havregryn i. Lad dejen stå i 30 minutter, eller - hvis det er mere belejligt - dæk den til og lad den stå natten over og pisk så igen, inden dejen skal bruges.

En slip-let pande ca. 18 cm. opvarmes (smøres om nødvendigt med lidt olie). Når panden er varm, hælder man præcis så meget dej i den, at bunden er dækket af et tynd lag. Vip panden, så dejen spredes jævnt, og bag, indtil den bobler. Vend pandekagen og bag den anden side, indtil den er gyldenbrun. Læg pandekagen på en opvarmet tallerken og hold den varm, mens du bager resten.

Kan serveres med ahornsirup, frisk frugt eller frugtkompot.





Beskrivelse:

Opskrift på sunde pandekager med havregryn

Begynder mundvandet at løbe, og har du også svært ved at holde igen, når det kommer til nybagte pandekager? Her finder du opskriften på sunde pandekager uden sukker, som helt sikkert falder i god jord blandt alle i familien.

Faktisk kan pandekager være sunde, hvis de indeholder de rette ingredienser og spises med måde. Disse nemme og sunde pandekager kan laves til både morgenmad og aftensmad. Hvis du spiser sunde pandekager til morgenmad, er det oplagt at toppe dem med ahornsirup, frisk frugt eller frugtkompot, hvilket giver en god start på dagen. Spiser du de sunde pandekager til aftensmad, kan du fylde dem med trevlet kyllingebryst, salat og skiveskåret grønt - undlad gerne at komme honning i dejen, når du laver hurtige sunde pandekager til aftensmad.

De sunde tynde pandekager uden sukker er desuden perfekte til børnenes madpakke - eller din egen, hvis lækkersulten melder sig hen på eftermiddagen.

Fordelen ved havregryn i sund pandekage opskrift

Havregryn indeholder adskillige sunde vitaminer og mineraler, som er sunde for din krop. Udover at give en god mæthedsfornemmelse er de gyldne gryn rig på fiber, protein og magnesium. Havregryn er desuden en rig kilde til langsomt optagelige kulhydrater, hvilket i samspil med sine andre fordele er et fornuftigt valg, hvis du ønsker en sund livsstil eller vil tabe dig. Du kan derfor trygt tilsætte havregryn til dine sunde nemme pandekager.

På Alletiders Kogebog finder du også opskriften på gode gammeldags pandekager.

karakterer:
Opskriften er vist 5032 gange,
og udskrevet 30 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 3037 (723 kcal)
KJ pr. Pers. 1518 (361 kcal)
Vægt ialt 499 gram
Vægt pr. Pers. 249 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 608 KJ (144 kcal)
Protein 7.0 gram
Fedt 5.3 gram
Kulhydrat 18.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu