Italiensk foccacia - madbrød
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : Chef Diavola Indsendt : Red : |
|
|
Gær, olie, salt og lunkent vand hældes i en stor skål. Melet røres i lidt af gangen så der ikke dannes klumper, indtil dejen er dejlig blød og netop ikke klistrer.
Dejen skal hæve i ca 2-3 timer lunt og overdækket med et viskestykke, indtil den ca er dobbelt størrelse Dejen kommes forsigtigt i en bradepande hvori der er godt med olivenolie. Dejen trykkes med fingrene ud så det nogenlunde passer til bradepanden og der dannes små fordybninger overalt. Det er vigtigt ikke at mase dejen flad, da vi gerne vil have luftboblerne bevaret i brødet(det giver den lette konsistens/krumme) Dejen stilles endnu engang til hævning et lunt sted, ca 1-2 timer (afhængig af hvor meget tid du har til overs på dette tidspunkt!) Olie hældes let over brødet og det krydres med havsalt, rosmarin eller hvad man nu engang foretrækker af krydderier. Brødet bages 35-45 min. i forvarmet varmluftovn på ca 220* indtil det er gylden med en hård skorpe. Når brødet er færdigbagt får det endnu en pift olie og evt et drys havsalt. det giver lige det sidste. Tips: tilsæt evt. 2-300 gram spelt, graham eller andet groft mel. Hak oliven, soltørret tomat eller andre lækkerier og tilsæt dejen |
|
Opskriften er vist 17139 gange,
og udskrevet 396 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.5 (1 stemmer) |
|
Kommentarer anonym - 2012-10-16 12:29:45 Der må være en fejl i opskriften, for jeg kan ikke få dejen til at indeholde 2 kg mel. Der kan kun være 1 kg. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne