Gullasch

Gullasch, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Skært oksekød

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Camilla

Indsendt :      Red :
Gullasch, billede 4 Gullasch, billede 1 Gullasch, billede 2 Gullasch, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Gullasch:
800 gram Okseskank uden ben Ca. 25% af vægten på osso buco er ben
10 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 Laurbærblade
1 Bouillonterning, okse 1 bouillonterning vejer ca. 10 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
2 Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
300 gram Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
   
Kulør
3 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 spsk. Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Paprika, edelsuss
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Kartoffelmos:
1000 gram Bagekartofler 1 stor bagekartoffel vejer ca. 300 gram.
2 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber, hvid
   
Opskrift:
Kødet skæres i tern som kommes i en gryde sammen med vand, en oksebouillon terning og et laurbærblad, lad det koge ca. 2 timer til kødet er mørt.

Si vandet fra kødet og gem vandet i en skål og kødet i en anden.

Svits gulerødder i tern med løg møre og hæld det over til kødet.

Hæld det vand kødet kogte i, tilbage i gryden og tilsæt hvedemel, kulør, tomatpuré, fløde, paprika og smag til med salt og peber. Når saucen er færdig, så hæld gulerødder, løg, og kød i.

Skræl kartoflerne og skær dem over i mindre stykker og kog i 20-30 min.

Hæld vandet fra kartoflerne, tilsæt mælken deri lidt efter lidt mens du pisker med en el-pisker og tilsæt smøren, salt og peber.





karakterer:
Opskriften er vist 474550 gange,
og udskrevet 5831 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (79 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 19093 (4545 kcal)
KJ pr. Pers. 4773 (1136 kcal)
Vægt ialt 4122 gram
Vægt pr. Pers. 1030 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 463 KJ (110 kcal)
Protein 5.3 gram
Fedt 7.1 gram
Kulhydrat 6.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-05-23 11:15:26
Det kan da ikke passende den mængde væde du beskriver. Havde jeg ikke set til det, var det kogt helt tørt og brændt på efter 45 minutter.Jeg måtte tilføje en del mere vand.

  -   2019-10-02 15:40:24
husk at mælken nå ikke være kold til kartoffelmos

  -   2017-02-22 19:00:10
Jeg mener det er i UNGARNSK gullash der er gulerødder.

  -   2017-01-23 19:55:53
Mangler smag synes jeg ellers fin ret

  -   2017-01-06 19:41:54
jaaaaaaaaaa, det sku ikke det værste med lidt øl,og en dåse flådetomat eller 2 + purre! og så en god slat rødvin! så smager det som englene synger.fra ozz der kan lig god økologisk mad!

  -   2016-11-30 19:00:52
Jeg læner mig op af opskriften... Men kun med hensyn til kogetider... Der skal krydderier i, fra start.. (Hvidløg, paprika, karry, peber, lidt chili, salt, peber, soya og bullion, når kødet brunes af... Først derefter tilsætter jeg vand... Og lader det herefter koge.. :-)

  -   2016-04-14 15:07:50
Den er underlig kønsløs, kødet er kogt først, paprikaen er ikke brændt af - aldrig mere

  -   2016-03-27 12:17:03
Plejer da at vende kødet i mel blandet med SP og paprika, Så jævner det samtidig saucen, Og en lille god øl er heller ikke af vejen!!

  -   2016-03-14 17:11:13
Sovsen ganske god

  -   2013-09-19 18:44:39
Ikke som man normalt laver gullasch, men retten smager nu ok alligevel.