Bentes grønlangkål (sønderjysk)

Bentes grønlangkål (sønderjysk), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kål - Grønkål

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : er fryseegnet

Indsendt af : bente

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
3-4 pakkerfrosne hakket kogt grønkål (de flade sønderjyske)
½ kogt hvidkål – hakkes med den grove skive i kødhakkeren
5-6 kolde kogte kartofler hakkes med den grove skive i kødhakkeren
3-5 dl.(eller efter behov) sky fra det kogte røgede kød (hamburgerryg flæsk og kålpølser)
3 dl.Fløde
100 g.Smør
 Salt
 peber
 sukker
 
Opskrift:
Dagen før:
Den optøede grønkål lægges til afdrypning
Hvidkål koges og hakkes, og lægges til afdrypning

På dagen:
Resten af væsken knues ud af grønkål og hvidkål.

Hamborgryg kommes i vand og simrer i ca 25 – 30 min
Kålpølserne lægges ned til hamborgryggen, og koges med i 10 min.
Hviler i mindst 20 min. (det skal være så tidligt at suppen er klar når kålen skal laves)

Grønkålen (nemmest er det at varme kålen i mikroovnen. Inden resten af ingredienserne kommes i)
Kom suppen fra hamborgryg og pølserne i, samt smør og fløde, salt peber og sukker.

Det hele varmes rigtig godt igennem, pas på det ikke brænder på.
Smag til med salt peber og sukker.

Holdes varm mens du laver de brune kartofler, det tager ca ½ time


Tips:

Dagen efter er kålen endnu bedre.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Grønlangkål

karakterer:
Opskriften er vist 15013 gange,
og udskrevet 161 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-01-09 16:45:56
Ægte Synnerjysk grønlangkål.(fra tiden inden kødhakkere blev hvermand eje) Grønlangkål er aldrig hakket, men derimod rippet, kogt og formet til kugler, vredet for væde og snittet. Herefter koges grønlangkålen med spaj fra æ flæsk og kø. Herefter tilsættes margarine eller smør, mælk eller fløde, salt og peber. Hvis man hakker grønlangkål, så er det jo ikke grønlangkål mere, men hakket grønkål!!! og så bliver der frigivet en masse bitterstoffer, så man er nød til at iblande kartofler der giver lidt sødme og nogle gange sukker, for ellers får svage maver det svært ved at fordøje kålen. Det er must for kålen, at den har fået frost på planten i det fri, for så frigiver planten nogle sukkerstoffer. Plukker man inden frost, og tror man kan putte kålen i fryseren, så glem det for planten udvikler så ikke disse sukkerstoffer, hvis den afskåret fra roden. Prøv det og mærk at maven har meget meget lettere ved at fordøje uhakket og i mange tilfælde mast grønkål.