Lasagne (god)

Lasagne (god), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Lasagne

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : ChristinaN

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
 Kødsauce:
100 g.baconterninger
2 store hakkede løg
4 stilkebladselleri
1 gulerod
2-3 fedhakket hvidløg
500 g.hakket oksekød
2 dl.rød- eller hvidvin (eller bouillon).
150 g.Tomatpure, koncentreret
6 dl.bouillon
1 tsk.oregano eller timian
 Salt
 peber
 
 Bechamelsauce:
100 g.smør
8 spsk.hvedemel
1.3 l.mælk
 
 Lasagneplader
1-1½ dl.reven parmesanost
 Salt
 peber
 evt.Muskatnød, friskrevet
 
Opskrift:
Kødsauce:
Svits baconterningerne gyldne. Tag dem op, og svits de hakkede løg i fedtstoffet. Skær bladselleri og gulerødder i små tern - tilsættes løgene. Svitses til de er gyldne. Tilsæt hvidløg og kød, og rør til kødet har delt sig. Tilsæt vin, og lad halvdelen af vinen koge væk. De øvrige ingredienser tilsættes, og det hele koges ca. 15 minutter under låg. Tilsæt baconterningerne.

Bechamelsauce:
Lav en opbagt sauce af mel, smør og mælk, og smag den til med salt og peber.

Smør en ovnfast fad med olie. Hæld et tyndt lag kødsauce og bechamelsauce over bunden. Læg et lag med lasagneplader, derefter et lag kødsauce og bechamelsauce. Fortsæt til fadet er fyldt. Slut af med bechamelsauce og revet parmesanost.

Lad retten trække mindst ½ time. Bages ved 175 gr. ca. 1 time.

Hvis lasagnen skal fryses er det bedst at vente med at bage den, til man skal bruge den.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Lasagne

karakterer:
Opskriften er vist 8465 gange,
og udskrevet 122 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu