Rabarbertærte med mandellåg
Hovedingrediens : Frugt - Rabarber Indsendt : Red : |
|
|
Hak smør og mel sammen til en grynet masse, tilsæt kakao, salt, flormelis og saml det hele med æggeblommen. Stil den koldt en halv time. Rul dejen tyndt ud. læg den i en stor smurt tærteform. Prik dejen med en gaffel. Bages ved 180C i 10 min. Vask rabarberne og skær dem i 2 cm lange stykker. Fordel dem i tærtebunden. Pisk smør og sukker let og luftigt. Tilsæt mel, æg og fintrevet citronskal. Pisk dejen godt sammen. Hak mandlerne fint og vend dem i dejen. Smør dejen udover rabarberne. Bages ved 180C i 40 min.
Serveres med koldt flødeskum eller cremefraiche.
|
|
Opskriften er vist 17715 gange,
og udskrevet 428 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Grethe K - 2005-01-01 01:01:01 Måske er det bare mig, det har en ekstra sød tand, men næste gang vil jeg nu nok drysse raberberne med lidt sukker og lade dem trække 1/2 t. inden bagning, ellers en formidabel dessert. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne