Rabarbertærte med mandellåg

Rabarbertærte med mandellåg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Pers.

Varm DessertRet : Varm Dessert - Desserttærte

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
150 g.smør
200 g.mel
3 spsk.kakao
1 knsp.salt
75 g.flormelis
1 æggeblomme
1 bdt.rabarber
100 g.smør
50 g.sukker
1 stortæg
1 citron
100 g.mandler
2 spsk.hvedemel
 
Opskrift:
Hak smør og mel sammen til en grynet masse, tilsæt kakao, salt, flormelis og saml det hele med æggeblommen. Stil den koldt en halv time. Rul dejen tyndt ud. læg den i en stor smurt tærteform. Prik dejen med en gaffel. Bages ved 180C i 10 min. Vask rabarberne og skær dem i 2 cm lange stykker. Fordel dem i tærtebunden. Pisk smør og sukker let og luftigt. Tilsæt mel, æg og fintrevet citronskal. Pisk dejen godt sammen. Hak mandlerne fint og vend dem i dejen. Smør dejen udover rabarberne. Bages ved 180C i 40 min. Serveres med koldt flødeskum eller cremefraiche.





karakterer:
Opskriften er vist 17715 gange,
og udskrevet 428 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (6 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2005-01-01 01:01:01
Måske er det bare mig, det har en ekstra sød tand, men næste gang vil jeg nu nok drysse raberberne med lidt sukker og lade dem trække 1/2 t. inden bagning, ellers en formidabel dessert.