Hjemmelavet rødkål

Hjemmelavet rødkål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 5 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Diverse Tilbehør

Hovedingrediens : Kål - Rødkål

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 60 minutter

Fryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Ole j

Indsendt :      Red :
Hjemmelavet rødkål, billede 4 Hjemmelavet rødkål, billede 1 Hjemmelavet rødkål, billede 2 Hjemmelavet rødkål, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Rødkål. rå
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 dl. Eddike 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Ribssaft. sød. koncentreret 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Tilberedning af hjemmelavet rødkål

Snit kålen fint og svits den i smør (brug andefedt hvis du har det) i en gryde.

Tilsæt eddike når kålen er faldet lidt sammen.

Kog ved kraftig varme nogle minutter uden låg.

Tilsæt ribssaft og salt og læg låg på gryden.

Kog kålen ved svag varme i ca. 1 time.
Smag til med sukker og evt. mere salt.





Beskrivelse:

Hjemmelavet rødkål med ribssaft - klassisk tilbehør til mange retter

Til en god omgang gammeldags rødkål skal man naturligvis bruge grøntsagen rødkål, som er én af flere varianter af havekål. Kålens blade er farvet stærkt mørkelilla pga. et højt indhold af anthocyaniner, men kan skifte farve efter jordens surhedsgrad. Derved kan kålen have forskellige farver alt efter, hvor i verden den er dyrket. I sur jord vil bladenes farve være røde, imens de i neutral jord bliver mere blå. Ved kogning vil kålen normalt farves blå. Derfor tilføjes der i de fleste opskrifter eddike, da eddiken sørger for at bevare den flotte mørke farve.

Rødkål som farvestof

Kålen kan afgive farve alt efter hvordan den kombineres med syre eller base. Afkogning af kålen alene giver en smuk lilla farve, men tilsættes et basisk middel, såsom natron, bliver farven mere grønlig. Tilsættes syre, såsom citronsaft, bliver farven mere rød. Kålens saft kan derved anvendes som naturligt farvestof til både fødevarer og tekstiler.

Server varm rødkål til jul

Traditionelt laves hjemmelavet rødkål varm og serveres ved juletid. Den lune kål smager fantastisk sammen med en sprød flæskesteg eller andesteg serveret med brunede kartofler og surt tilbehør. Men kåltypen kan bruges på mange andre måder.

Her finder du gode rødkål opskrifter

Den kan f.eks. laves som en kold rødkålssalat med snittet kål, æbletern og appelsinskiver. Denne friske kålsalat kan spises året rundt, og smager fortrinligt til en saftig kødret. Andre klassiske retter, med rødkål der er hjemmelavet, er flæskestegssandwich eller smørrebrød belagt med kamsteg eller ribbensteg.

FAQ

Kan hjemmelavet rødkål fryses?

Ja, rødkål kan fryses, hvorefter den har en holdbarhed på otte måneder. Du kan med fordel lave en ordentlig portion, som nemt kan tages op af fryseren efter behov.

Hvor længe holder hjemmelavet rødkål?

Denne hjemmelavet opskrift på rødkål kan holde sig tre uger i køleskabet og otte måneder i fryseren.

karakterer:
Opskriften er vist 1229224 gange,
og udskrevet 13633 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (237 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4714 (1122 kcal)
KJ pr. Pers. 942 (224 kcal)
Vægt ialt 1378 gram
Vægt pr. Pers. 275 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 342 KJ (81 kcal)
Protein 1.2 gram
Fedt 3.2 gram
Kulhydrat 12.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-12-20 12:22:50
Jeg kommer 2 mad æbler i det smager så godt. Jeg kommer ikke løg i Rigtig god jul til alle 🧑🏼‍🎄🎅🎄❤️

  -   2021-12-21 22:15:19
Gitte, det er en anden opskrift i videoen. Det kan mand se fordi der er ingen fedtstof og der er løg i.

  -   2021-12-11 20:10:37
Super opskrift - perfekt sødme, og bare så nemt :) Mange tak for den :)

  -   2021-11-14 09:18:02
I opskriften står der 1 dl. Eddike og i videoen siger han 4 dl. Eddike hvad er det rigtige mål?.

  -   2021-11-08 12:51:33
Nem og lækker rødkål uden noget Københavneri her :-) Bruger æblecidereddike I stedet for almindelig eddike.

  -   2020-12-20 09:01:49
Prikken over iet er efter min mening at koge saften ind til en sirup. Smagen bliver på den måde langt mere intens.

  -   2020-12-19 14:58:04
Michael Jensen 19-12-2020 God opskrift bruger den ofte men til jul kommer jeg lidt held kanel , nillker og appelsin i og før den blev serveret lidt andefedt. super læggert

  -   2020-12-12 11:19:07
Der skal mere sukker i, syns jeg

  -   2020-10-07 15:11:29
Den helt rigtige rødkål - både til jul og iøvrigt.... Har lavet denne i mange år og min svigersøn der ellers ikke kan lide rødkål - elsker denne ! NB : selvfølgelig skal der fedt i, for at gøre den “blank” - hvis du ikke lige har noget andefedt - så tilsæt lidt andeboullion (OSCAR) rørt op i kogende vand - UHM

  -   2019-10-18 16:53:14
Altid vellykket rødkål bruger altid denne opskrift har lige syltet til familien og køber ikke rødkål på glas mere hjemme syltning er nr 1 .rigtig god smag 😀👍🏻

  -   2019-01-19 01:11:34
Jeg laver rødkålen med røde løg, portvin, rødvin, Bouillon, appelsinsaft og himbærgelé.

  -   2018-12-26 19:12:37
Super nem og lækker rødkål. Jeg brugte solbær saft ufortyndet istedet for ribs saft.

  -   2018-11-07 10:16:23
prøv lige at peppe den op inden servering med saft og kerner fra et granat æble det giver en fin smag og lidt at tygge i , hvis du har hele frosne ribs så er det også fin med et par håndfulde lige før servering skal lige varmes op

  -   2018-01-17 14:14:24
Den bedste rødkål jeg har smagt. Laver altid en stor portion og fryser det, har aldrig haft problemer med det😉.

  -   2017-12-18 19:52:29
Kan se der er flere der skriver om frysning, det kan da bare hældes på glas med lidt atamom ,lige som man gør med rødbeder. Osv.

  -   2016-12-24 14:44:48
Prøv med honning i stedet for sukker, giver et fantastisk blankt udtryk og en helt fabelagtig smag.

  -   2016-12-23 08:55:19
Lækre sager

  -   2016-12-05 17:02:28
Jeg mener helt sikker at det/den er fryseegnet. Vi er 2 og jeg koger normalt et helt rødkål af gangen og pakker det så i 2personsposer i fryseren - helt perfekt

  -   2016-11-06 11:29:02
Jeg har haft frosset rødkålen uden problemer, men uden "saften". Efter optøning varmes rødkålen med frisk ribs, solbær eller hyldebærsaft.

  -   2016-03-09 04:06:54
En god, praktisk opskrift, som man self kan lave om på efter smag og de lokale muligheder. Vi har ingen ribs her i St Louis, så jeg bruger tranebaersaf og tilsaetter et aeble. Hjemme brugte vi fedtet fra flaeskestegen, og krydrede med en kanelstang,nogle nelliker og et par laurbaerblade, og vi kunne godt lide at bruge rødbedeeddike til at fordybe farven og give lidt sødme, da der endelig ikke måtte kommes hvidt sukker i. Når man har den rigtige fremgangsmåde kan man let finde frem til de game familie variationer.

  -   2016-02-18 22:28:42
Den brune farin giver også en let karamelagtig smag. Hvorfor fryse den, skold et par glas og smid den på, den holder i årevis i skabet, ganske som hjemmelavet syltetøj. Julemodellen skal have kanel, nelliker, laurbærblade .... :)

  -   2015-12-22 15:27:10
Prøv at skifte det hvide sukker ud med brun farin. Det giver en super flot mørk farve.

  -   2015-12-19 18:01:05
God opskrift Prøv med en presset sød appelsin, det er godt.

  -   2015-12-14 20:43:19
Hvilke eddike skal der bruges

  -   2015-12-14 14:23:58
Super rødkål ungerne elsker den

  -   2015-12-07 19:04:03
Der står den ikke er frysegnet 😀men jeg har tit frossen den ned med godt resultat

  -   2015-12-06 19:32:45
Tilsatte et par kanelstænger, nelliker og laverbærblade. Ellers dejlig opskrift!

  -   2015-12-05 06:39:56
Hvis man putter rødkålen på patentglas skyllet med atamon, kan det holde sig meget længere. Mange uger og nok også måneder.

  -   2015-11-14 11:47:15
Prøv at søde med honning, gerne med rosmarin i. Giver en fin smag

  -   2015-11-11 20:22:35
Jeg vil også gerne vide hvor længe det kan holde sig i et sylteglas i køleskabet?

  -   2015-11-02 16:16:36
Hejsa hvor længe kan det holde sig i et sylte glas????? på forhånd tak

  -   2015-11-01 12:58:47
Hvad med en kanel stang, kom man ikke det i i gamle dage.. Ved juletid

  -   2015-10-13 15:50:02
Selvfølgelig kan rødkål fryses. Prøv at tilsæt lidt revet/snittet æble og hakket trænebær.

  -   2015-10-13 15:48:14
Prøv at tilsæt lidt æbler og blændet tranebær

  -   2014-12-23 21:49:29
Glimrende rødkål. Er taget lige ud af Frk. Jensens Kogebog. Kan sagtens fryses. Ribssaft kan med fordel erstattes af hyldebærsaft (ikke fra Frk. Jensen).

  -   2014-12-22 16:38:56
Tilsatte friske ribs, super, også velegnet til nedfrysning.

  -   2014-12-22 13:07:04
Prøv at komme nogle stykker æbler i

  -   2014-12-17 11:35:27
Hvorfor kan den ikke fryses? Jeg har altid lavet meget rødkål, hvorefter jeg lagt det i fryseren.

  -   2014-12-16 18:18:39
Super god opskrift, lige som vor mor lavede det

  -   2014-12-14 16:58:29
Tilsatte lidt ekstra sukker. Ellers super fin opskrift.

  -   2014-11-21 10:06:58
god opskrift.. tilpas sødme.. Kan anbefales

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her