Æbleflæsk med Bacon

Æbleflæsk med Bacon, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Svinekød - Bacon

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt :      Red :
Æbleflæsk med Bacon, billede 4 Æbleflæsk med Bacon, billede 1 Æbleflæsk med Bacon, billede 2 Æbleflæsk med Bacon, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
300 gram Bacon, hel
1 Rødløg, pillet vægt 1 almindeligt rødløg vejer ca. 100 gram pillet vægt
Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
evt. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
Opskrift:
Snit æblerne i tern og løg i tynde strimler. Put æbler i kasserole og fyld en smule vand i bunden, så ikke æblerne brænder på. Æblerne skal koge 10-15 minutter, så de bliver møre. Samtidigt med kan du stege bacon og løg. Når det hele er tilberedt hældes løg/bacon som er stegt sammen oven i æblerne og det blandes sammen.

Tips:

Da god flæsk er svær at få fat i, når du vil lave gammeldags æbleflæsk, er dette et glimrende alternativ.

Du kan evt. smage til med en smule sukker, afhængig af hvor søde æbler du har brugt. Hvis bacon'en ikke har så meget fedt kan du tilføje en smule olivenolie på panden. I gamle opskrifter hælder man ofte fedtstof med i æbleflæsken. Det behøves ikke her, da der er en del fedtstof i løgne. Almindelig løg kan selvfølgelig bruges.





karakterer:
Opskriften er vist 120827 gange,
og udskrevet 1786 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (21 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4031 (959 kcal)
KJ pr. Pers. 1007 (239 kcal)
Vægt ialt 720 gram
Vægt pr. Pers. 180 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 559 KJ (133 kcal)
Protein 7.0 gram
Fedt 9.1 gram
Kulhydrat 6.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2012-12-23 07:58:37
Prøv engang at søde med brun farin , en hurtig en er også at bruge bacontern til retten og så pynt evt lidt bacon ovenpå også

  -   2012-11-21 16:02:41
Løgene ser brændte ud, men det er de nu ikke, det er fordi der er brugt rødløg til denne opskrift.