Norske klejner med citronglasur
Hovedingrediens : Mel - Hvedemel Fryseegnet : er fryseegnet Indsendt af : heidi82 Indsendt : Red : |
|
|
Lun mælken margarinen og udblød gæren heri Tilsæt æg og bland det med alle tør ingredienser. Lad dejen hæve 30 min. Slå den sammen igen og rul den ud til et stort kvdrat, ca. 1 cm. tykt. Skær med en klejnespore eller en kniv ca. 40 lange skykker med et snit i midten. Træk den ene ende af klejnen gennem dette snit. Kog klejnerne lysebrune i varm palmin eller olie ca. 1-2 min. pr. klejne. Læg klejnerne på et stykke fedtsugende papir efter kogning.
Rør flormelis, citronsaft og frugtfave til en glasur, som påføres klejnerne. Spis klejnerne friskbagte og lune. Tips: Klejnerne kan formes og fryses. De er derpå nemme at tø op, koge og servere nykogte. Det er også muligt at fryse de kogte klejner uden glasur og så blot lune dem i ovnen før servering. Tips: hvis du ikke er vil med kardemomme så prøv med vaniljesukker det er godt. mælk kam skites ud med fløde. hvis du godt kan live en frisk smag så kom en tsk fin reve citron skal i. |
|
Opskriften er vist 22990 gange,
og udskrevet 630 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.3 (6 stemmer) |
|
Kommentarer Lauge - 2020-12-12 16:32:14 For mig smager de som fødselsdagsboller/lucia-boller, der var ikke meget klejne over smagen beatyfull - 2012-12-09 12:37:37 Super opskrift. De smager fuldstændig som dem, vi lavede i bageriet, da jeg var bager. Lise - 2012-10-30 17:54:49 Billeder tak.... søger opskriften på rigtige norske klejner som dem man får hos bageren... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne