Jule Risengrød/Risalamande af brune grød ris
Hovedingrediens : Gryn / Korn - Grødris Oprindelsesland : Danmark Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt af : JJ Indsendt : Red : |
|
|
Risengrød:
Hæld 1½ liter mælk og ris i en tykbundet gryde. Flæk vanilje stængerne på langs og skrab vaniljekornene ud med en kniv. Put vaniljekorn og vaniljestænger i gryden og varm op ved svag varme under omrøring. Lad den koge i 2-4 minutter under omrøring. Tag gryden af og pak den ind i et håndklæde og sæt den ind i sengen. (Tip: Sæt gryden på halvdelen af dynen så den anden halvdel kan lægges hen over. Evt. pak endnu en dyne omkring gryden.) Lad grøden stå i 2-3 timer. Sæt den tilbage på kogepladen og hæld den sidste mælk i. Bring gryden i kog igen under omrøring og smag til med salt. (Tip: Alt efter ønske til grødens tykkelse kan mere eller mindre mælk tilføres.) (Tip: Hvis man ikke ønsker en risengrød som smager af vanilje, kan man undlade at putte vanilje og vaniljestang i førend man skal lave risalamanden) Risalamande: Risengrøden skal køles helt ned i eksempelvis køleskab. Hæld vand i en kasserolle og bring i kog. Hæld mandlerne i og lad dem koge i et par minutter. Smut mandlerne og hak dem, ca halvdelen fint og resten ikke så fint. (HUSK at tage en mandel fra til mandelgaveleg) Tag vaniljestængerne op af den kolde grød. (Hvis vaniljestængerne blev tilsat risengrøden flækkes vaniljestængerne på langs og vaniljekornene skrabes ud med en kniv). Pisk fløden i en stor skål og kom risengrød, mandler og evt. vaniljekorn i. Rør det hele godt sammen og smag til med vaniljesukker. (Tip: Vanilje og vaniljesukker giver mere smag jo længere risalamanden står, så det kan anbefales, at lave den dagen før og sætte den i køleskab. Rør den godt rundt med en ske lige inden servering). |
|
Opskriften er vist 14264 gange,
og udskrevet 207 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.8 (12 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne