Pebernødder med marcipan

Pebernødder med marcipan, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 3 plader

SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Diverse produkter - Marcipan

HøjtidJul

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt af : mette

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
250 g.smør
225 g.sukker
100 g.revet marcipan
1 dl.Cremefine 7 % eller fløde
 
1 tsk.kanel
1 tsk.stødt ingefær
1 tsk.kardemomme
1 tsk.hvid peber (evt. en anelse mindre)
1 tsk.natron
1 tsk.bagepulver
500 g.hvedemel
 
Opskrift:
Smør og sukker piskes godt sammen, tilsæt den revne marcipan. Rør Cremefine i, bland alt tørstoffet og rør det i til en ensartet dej.

Tril dejen ud i pølser, ca 1½ cm tyk. Skær dem i stykker på 1-1½ cm. Sæt dem på pladen på den flade overskårede flade og tryk dem let sammen i toppen - de flyder ud, så de skal ikke trykkes flade.

Bages ved 200 gr. (ikke varmluft) øverst i ovnen ca. 10 min. til de er gyldne.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Pebernødder

karakterer:
Opskriften er vist 10350 gange,
og udskrevet 323 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (4 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2016-11-29 16:37:06
Siden jeg satte opskriften ind, har jeg ændret på den. Kun ca. 200 - 225 g mel Kun 200 g smør Kun 200 g sukker Undlad cremefine Undlad marcipan. Tilset 160 gr. kransekagemasse. De bliver sprøde og lækre.

  -   2012-01-30 14:42:05
Vi har forlængst passeret jul, men familien insisterer på at der skal bages pebernødder efter denne opskrift - rigtig lækre sprøde og med virkelig god smag.