Conbox Kokkens Gule Ærter
Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : Conbox Kokken Indsendt : Red : |
|
|
Grønsagerne klargøres og lægges i en gryde med 3,5 L letsaltet vand. Vandet skal dække grønsagerne.
Grønsager koges indtil de er møre med bid, ca. 13 min. Grønsagerne tages op og gemmes. Grønsags vandet, nu suppen, tilsættes en svine bouillon og en grøntsags bouillon. Flæsket lægges i suppen sammen med timian, timian i en krydderi pose / klokke og koger ca. 5-6 kvarter, indtil flæsket er mørt. Medister pølsen sættes over i en mindre gryde med letsaltet vand der dækker, sammen med laurbær blade og peberkorn. Husk at prikke nogle huller i pølsen, så den ikke så let revner i det varme vand. Skum vandet når medisteren lige er kommet i kog og sørg for at vandet ikke spilkoger så pølsen flækker. Småkoger ca. 15 min. Tages op og lægges på køl. Fjern laurbær blade og peber fra vandet ved medisterpølsen og hæld vandet i suppen med flæsket. Når flæsket er mørt tages det op og lægges på køl. Pause indtil flæsk og medister er køleskabs kold. Suppen koges op og tilsættes 1 pakke, 450gr. Møllerens Gule Ærter, passer ca. til 4 L suppe, herefter småkoges ærterne i 5 minutter og smages til med salt, peber og evt. timian, inden grønsagerne tilsættes og det koger i yderligere 5 minutter. Konsistensen bør være som en lidt tykflydende suppe og på ingen måde minde om grød, så er den perfekt. Serveres sammen med det kolde kogte flæsk skåret i tykke skiver, medisterpølse, groft rugbrød og sennep! |
|
Opskriften er vist 9250 gange,
og udskrevet 235 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.9 (10 stemmer) |
|
Kommentarer Jes Rosenbeck - 2014-12-16 14:44:48 Lækre guleærter, som dem mormor lavede:) |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne