Dagens store frugttærte

Dagens store frugttærte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Diverse frugt

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Nej

Indsendt af : Julie

Indsendt :      Red :
Dagens store frugttærte, billede 4 Dagens store frugttærte, billede 1 Dagens store frugttærte, billede 2 Dagens store frugttærte, billede 3
Fotograf: Dorte Christensen  

Ingredienser:
  Dej:
250 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
200 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
4 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
2 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2.5 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Marengsdej:
4 Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
300 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Hasselnødder 1 dl. hele hasselnødder vejer ca. 60 gram
   
  Fyld:
4 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Cremefraiche 18% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
  Frisk frugt
   
Opskrift:
Først selve kagedejen:
Hertil røres smør og sukker skummende, og efterhånden piskes æggeblommerne i. Melet blandes med bagepulver og røres med en ske skiftevis med mælken i dejen. De smører dejen ud i en velsmurt folieform, ca. 30x40 cm, og formen skal have en lille kant på et par cm. og hjørnerne klemmes sammen.


Så pisker de marengsen:
Æggehviderne piskes stive, og hertil røres lidt efter lidt sukkeret lidt forsigtigt denne marengsdej smører de ud over den ubagte kage, og herover drysses de hakkede nøddekerner, bages på nederste rille ved 200 grader i 30 min. Kagen tages ud og skubbes fra folieformen, når den er lidt afsvalet.


Når kagen er helt kold,
kommer de cremen på:
Flødeskummen røres sammen med creme fraichen, og når det er fordelt over hele kagen, anbringer de frugterne heri, alt efter fantasi og hvilke frugter, de kan skaffe.

Tips:

Kagen kan være rigtig god, til en go´kop kaffe. :-)





karakterer:
Opskriften er vist 225001 gange,
og udskrevet 3867 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (69 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 31811 (7574 kcal)
KJ pr. Portion 31811 (7574 kcal)
Vægt ialt 2200 gram
Vægt pr. Portion 2200 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1445 KJ (344 kcal)
Protein 3.7 gram
Fedt 23.2 gram
Kulhydrat 31.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2022-05-07 10:44:20
Har brug for et råd - hvad bager i kagen i? Jeg bar bage den i en bradepande med staniol i bunden som jeg smører godt inden jeg hælder dejen i. Men den hænger uhjælpeligt fast i bunden.

  -   2021-10-10 17:36:24
Kan den laves dagen før

  -   2020-10-13 20:29:47
Min mor laver altid en udgave af den her kage, men da jeg ikke have hendes opskrift måtte jeg jo kaste mig ud i denne her opskrift! Rigtig god kage, dog fik jeg bagt den i et porcelæns fad så selv efter 75 minutter i ovnen endte jeg alligevel med en meget fast... suppe ;) Ikke gør som mig, brug et ordentligt fad. Og ekspert tip: Brug rørsukker og ikke brun rørsukker til marengsen... det vender tilbage for at bide en bagi.

  -   2019-09-23 14:47:44
Hmm er spændt nu - kom vist til at bruge en for lille form.. håber det lykkes alligevel..

  -   2019-07-12 00:12:22
Skal smøret smeltes inden det piskes med sukker? Og senere når hviderne skal piskes, skal sukkeret så kun røres let i eller piskes i?

  -   2018-09-22 04:58:09
Jeg kigger altid i kommentarerne inden jeg laver ting herfra. Jeg havde stor succes med at lave dobbelt portion af dejen til bunden og så bage den (i normal ovn) til den fik en lidt fast overflade inden jeg fyrede marengs på og bagte færdig. Den har stået i køleren siden igår (håber jeg fandme den kan tåle) og idag laver jeg flødeskum/cremefraiche og frugten så den er klar til min søns 1 års

  -   2017-11-04 20:02:09
Måske dem som oplever at den bliver sort har brugt varmluft og opskriften er beregnet til alm. ovn ???

  -   2017-10-16 11:28:59
Dårlig med dårlig på. Nu har min kage bagt i en time. Stadig ikke bagt indeni men til gengæld sort udenpå. Øv hvor ærgerligt og spild af penge !

  -   2017-04-15 14:06:00
Er det normalt at den bliver klæg i bunden?

  -   2014-07-06 10:25:11
Hvorfor blev min kulsort i bunden efter 15min på nederste rille,hvis den havde fået 30 min ville den være blevet til kul Skal have gæster om 2 timer,så jeg får rigtig travlt

  -   2014-06-15 20:35:59
Tak for en rigtig dejlig opskrift. Lavede den i bradepanden til ovnen og gangede opskriften med 1,5 da jeg syntes der var for lidt dej. Høvlede 100g mørk chokolade og strøede ovenpå marengsen efter den var bagt. Til fyld brugte jeg 1/2 liter fløde og 1/2 liter creme fraiche. Super dejlig kage som varmt kan anbefales.

  -   2012-09-17 09:41:00
Verdens bedste og mest fantastiske kage!!

  -   2012-02-17 08:20:09
Kagen er rigtig god, ser super flot ud, og så kan den virkelig imponere dine gæster :) Den kan laves i god tid, og er også god dagen efter hvor den er lidt blød i dejen. Fyldet er godt både som frisk lavet, men også god hvis kangen har stået lidt inden servering, da vil fyldtet være lidt mere stift. Der bør et billed på af den så alle kan se hvor flot den ser ud :)